ГАЛЕРИЯ

На 09.11.2019 година в гр. Велико Търново се проведе Есенно национално състезание по физика-2019. В него участваха 318 ученици от 32 училища от цялата страна и се състезаваха в решаване на задачи от задължителна и профилирана подготовка по физика в пет възрастови групи.

АЕГ „Гео Милев” бе представена от десет ученици. За първи път в отбора на гимназията бяха включени ученици от всички възрастови групи- Алекса Георгиева и Петър Георгиев от 9а; Таня Петрова и Димитрина Димитрова от 9б; Даниела Николова и Тодор Стоянов от 10е; Никола Димитров от 10д; Михаил Ненков от 10а;Мартин Георгиев от 11в и Мартина Петрова от 12д. Ръководители на отбора на АЕГ са г-жа Елена Каръмчева и Венета Манева. За по-голямата част от учениците това бе първо състезание по физика и те се представиха много добре. Мартин Георгиев от 11в клас се справи отлично и спечели трета награда в своята група, състезавайки се с ученици от единадесети и дванадесети клас от най-добрите математически и езикови гимназии. Мартина Николова от 12д клас мери сили с най-добрите физици в страната в така наречената група Специална тема. За специалната тема състезателните задачи се разработват по програмата за Международната олимпиада и резултатите на учениците се отчитат при определяне на окончателния състав на националния отбор за участие в Международната олимпиада по физика. Трета поредна година в АЕГ се работи по Национална програма на МОН „Ученически олимпиади и състезания“, Модул „Осигуряване на обучение за талантливи ученици за участие в ученически олимпиади“

Поздравления за отличното представяне на всички участници и да им пожелаем успешно представяне и на следващите състезания.