1452298_10152168052933467_668025139_nЗа поредна  година ГПАЕ”Гео Милев“ получи от Британски съвет отличия за работата по организацията на изпитите за сертификатите на Кеймбридж и международните изпити IELTS. 

През 2013 г. в  гимназията беше проведен изпит за CAE. С активното, доброволно и безвъзмездно участие на главните учители по английски език Дора Богданова, Росица Найденова и старшите учители Дарина Пехливанова, Светлана Терзиева, Зорница Хараламбиева и  Катерина Атанасова и участието на Нина Патерсън – главен учител в ГРЕ”Г.С.Раковски” беше проведен предварителен изпит.  На всеки ученик бяха разяснени грешките и бяха дадени насоки за отлично представяне на изпита. За своята ефективна дейност през 2013 г. ГПАЕ“Гео Милев“ получи СРЕБЪРЕН СТАТУТ за членството в глобалната партньорска програма на Британски съвет Addvantage.

Партньорска програма Addvantage открива допълнителни възможности за ученици, студенти и курсисти от цялата страна. Институциите, отговарящи на критериите за членство, получават безплатен достъп до различни образователни ресурси за подготовка за изпитите на университета Кеймбридж.

photo 5Церемонията по връчването се състоя на 30.01.2014 г. в Британското посолство. На събитието присъстваха Христо Симеонов и Силвия Пехливанова- помощник-директори в ГПАЕ“Гео Милев“. Представителите на гимназията връчиха на посланика на Великобритания Негово превъзходителство Джонатан Алън  поздравителен адрес и плакет от името на Директора на ГПАЕ“Гео Милев“ и отправиха покана за по-тясно сътрудничество с учителите и учениците от гимназията.

На 31.01.2014 г. се състоя церемонията по връчването на отличията за участие в организирането на изпитите IELTS. ГПАЕ“Гео Милев“ беше отличена с БРОНЗОВ СТАТУТ. Интересната и обнадеждаваща информация, която беше споделена на изнесената от представител на Британския съвет презентация е, че кандидатите от България са показали като среден успех от изпитите IELTS резултат от 6.8, като средният резултат на кандидатите от всички останали страни е 5.8. Това е критерий за качество на работата на българските учители по английски език. Международният изпит IELTS става все по-популярен в света и бронзовият статут е доказателство за това, че гимназията  създава максимални условия и удобства за своите ученици да се развиват и реализират в глобалния свят.

И през 2014 година ГПАЕ“Гео Милев“ като подготвителен център към Британския съвет  ще се постарае да отговори в максимална степен на нуждите на своите ученици и гражданите на Бургас.

Още снимки от събитието на Британски съвет, на което домакин беше Негово превъзходителство Джонатан Алън, посланик на Великобритания.