1517998_652257671500178_26279715_oНа пръв поглед простичка дума, предизвикваща у всеки неприятни асоциации – нерви, безпаричие, стрес. Да, всеки е наясно с кризата в наши дни. Тя е засегнала живота на всеки втори българин, ала тук не става въпрос за нея, а за един от многобройните проекти на ГПАЕ “Гео Милев”, а именно проектът “Криза”. Двадесет и осем амбициозни ученици, начело с координатора на проекта – старши учител по география и икономика Маринета Иванова и старши учител по немски език Надежда Апостолова, с участието на учителя по история Христо Димитров, придават все по-лъчезарен облик на тази иначе мъчна дума. Презентации, есета, изложби, обмен на учениците с други Европейски държави, интервюта, късометражни филми – са само част от дейността на екипа по проекта. Усърдната работа в екип и добрата организация допринасят за  сформирането на един сплотен проектен отбор.

    Един от първите им проекти бе по повод Никулден. Учениците представиха стари и съвременни снимки на някои от емблематичните сгради и места в града (часовника, казиното, общината, нашето училище и др.) като изложба в училище. За целта бяха използвани рибарски мрежи, изплетени от самите ученици за по-автентичен вид, на които бяха окачени фотографии под формата на рибки.

    Друг интересен проект са обмените, чрез които учениците не само печелят опит, но и научават нещо повече за кризите в страната, а скоро завърналите се от Германия споделят добрите впечатления от местата и хората, които са опознали. Беше представен и късометражен филм за родния град. В рамките на 5 мин учениците представиха интересни проекти, свързани с бъдещето на Бургас.

    Сега целият екип на проекта “CRISIS” е във вълнително очакване на своите партньори и приятели от Германия, Италия, Полша и Франция, които ще пристигнат в Бургас за работна среща на 27 май.

Снимки…

Екипът на проекта