GF2014Учителите по информатика и информационни технологии Димитрина Тодорова от ГПАЕ „Гео Милев“, гр. Бурас и Ангел Ангелов от СОУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен и бяха избрани от Microsoft като Microsoft Innovative Educator Expert (MIE Expert – иновативен учител) за 2015 г. Те бяха номинирани заради постиженията им в използването на технологиите, чрез които да помогнат на учениците да учат и да постигнат повече.

Всяка година Microsoft избира експерти по информационни технологии, които да бъдат част от една изключителна глобална общност, която проправя пътя за техните ученици и възпитаници, да споделят идеи, да опитват нови подходи и да се учат един от друг. Тази година Microsoft избра 800 лидери в иновативното обучение от над 100 държави по света, които познават технологиите и желаят да разширят своя обхват и своята дейност. Те ще обменят опит на среща през месец май 2015, която ще се проведе в централата на Microsоft в град Сиатъл, щата Вашингтон.

Според Антъни Салсито, вицепрезидент на Worldwide в сферата на образованието, Microsoft Corp. „Експертите са вдъхновяващ пример за това как хората използват технологиите, за да се увеличи производителността на учениците и да се развият необходими за работното им място умения. С новаторското използване на мобилни и информационни технологии тези преподаватели трансформират учебната среда и доставят по-персонализирано обучение на учениците и студентите, като им позволяват да направят повече и да постигнат повече“.

Експертите работят в тясно сътрудничество с Microsoft, за да въведат иновациите в областта на образованието, да изградят капацитет за използване на технологиите за подобряване на обучението на учениците и студентите. Срещата дава възможност да споделят своя опит в това как технологията подобрява преподаването и ученето. В допълнение, те наставляват други възпитатели и им помагат да се обучават в образователните технологии и продукти на Microsoft и неговите инструменти.

През 2013-2014 учебна година Димитрина Тодорова е подготвила група ученици от гимназията, които успешно са защитили сертификати за владеене на продукти от офис пакета на Microsoft. Двама от тях представиха България на Световното състезание за Office Specialist в САЩ.

В ГПАЕ“Гео Милев“ все повече учители използват технологиите за да осъвременяват методиката на преподаване, както и да разширяват уменията на учениците при изучаване на учебни дисциплини чрез технологии. Училището разполага с 4 компютърни кабинета и една интерактивна стая, която се използва за иновативно обучение.