dsc04978От 25 до 27 ноември 2016 г. в гр.Велинград се проведе Есенното национално състезание по Физика, организирано от Министерството на образованието и науката. 310 ученици от цялата страна се състезаваха в решаване на задачи от задължителна и профилирана подготовка в пет възрастови групи. Нашият ученик Николай Колев от десети клас спечели второ място в своята група, като само 0,25 точки го разделиха от първото място.
Руско Русков от единадесетиdsc04971 клас се състезава в групата със специална тема, като постигна осмо място (пето, сред учениците от единадесети клас). За специалната тема състезателните задачи са три и се разработват по програмата за Международната олимпиада. Резултатите на учениците от специалната тема се отчитат при определяне на окончателния състав на националния отбор за участие в Международната олимпиада по физика.
Поздравления за отличното представяне на Николай и Руско и пожелания за още по-високи постижения.
Поздравления и за нашите учители по физика Елена Каръмчева и Венета Манева, които работят допълнително с децата, проявяващи по-голям интерес към физиката.

Save