При голям интерес и отлично настроение, навръх празника на любовта, Училищният турнир за артистично изпълнение, посветен на 14 Февруари – Ден на влюбените, премина успешно. Събитието се проведе в Актовата зала на училището, която за пореден път събра креативните ни автори и интерпретатори. Състезанието за творчество и талант на тема „Любовта е …“ даде възможност за представяне на индивидуални и групови изпълнения пред публика. Липсата на жанрови ограничения мотивира дейните ученици от различни класове да се доверят на Клуб “Театър“ към ПГПАЕ „Гео Милев“ и да вземат участие като състезатели и публика в поредната му изява. Различните категории (индивидуални и колективни импровизации и етюди, солово изразително четене/рецитиране на проза/поезия, изразително четене на собствен текст, песен/танц) провокираха разнообразните творчески изяви на училищните таланти. Сред публиката бяха г-жа Тонка Тодорова, г-жа Милена Платникова и г-жа Елена Иванова, които дойдоха да подкрепят своите ученици и да се насладят на изпълненията им.
Програмата на турнира бе подредена от организаторите внимателно, за да се спази принципът на разнообразието. В категорията ЕТЮД се представиха по двойки Виктория Маринова от 9.д и Мартин Желязков от 9.г, Николай Василев от 11.в и Ева Димитрова от 10.д, Стоил Аладжов и Тансер Каракаш от 11.д, Таня Златарева от 11.а и Живко Минков от 11.д. В категорията ЧЕТЕНЕ/РЕЦИТИРАНЕ НА ПРОЗА/ПОЕЗИЯ се изявиха Светла Мечева и Грета Генева от 11.б, Стефани Янкова от 11.в, Бояна Иванова, Пламена Ненова и София Иванова от 11.г, Гергана Стойкова от 11.д. В категорията ПЕСЕН/ТАНЦ конкуренцията бе между изпълненията на Ивайло Читаков от 11.в, Екатерина Бойчева от 11.г, Мая Чайкова и Ива Димитрова от 11.в, Йоана Хаджиева от 11.д и Десислава Димова от 9.в, Мирослава Кискинова от 11.г. Ива Керемедчиева от 11.е прочете свой авторски текст – есе на тема „Възможната и невъзможната любов“.
Безпристрастното жури (Даниела Гуджева, Лилия Костова и Иван Иванов от 11.в клас) спазваше стриктно критериите за оценяване на творческата концепция и въображение, изпълнителското майсторство, индивидуалния стил, сценографията, грима, костюмите.
За успеха на събитието голям принос имат режисьорът Младен Георгиев от 11.в и двамата водещи – Жулиета Йорданова от 11.в и Иван Япаджиев от 11.е. Специални благодарности дължим на Бояна Коджабашева и Рени Койчева от 11.в за тематичната украса на залата, на Николай Василев от 11.в за снимките и на Вяра Качулкова от 11.в и Йоана Хаджиева от 11.д, които осигуриха почерпка за участниците и организаторите. Благодарим на училищното ръководство за оказаната помощ, както и за наградите и подаръците!

Повече снимки на страницата ни във FB.