Вивиян Цанева от XI а клас е нашето талантливо момиче, отлична ученичка, с високо ниво на владеене на английски език, активен член на клуба по дебати в гимназията, виртуоз в хип-хопа, ръководител на училищния мажоретен състав.

Поздравяваме Вивиян за високия резултат в MultiTalent Quest и ѝ пожелаваме още много успехи!

За първи път в България се проведе състезанието MultiTalent Quest, организирано от Американския университет в Благоевград. Общият награден фонд на надпреварата е 20 000 лева и включва участие в летен езиков курс в Центъра по английски език към АУБГ, лаптопи, таблети и др.

Младежкото състезание се провежда в два кръга и търси талантливи и амбициозни единадесетокласници от средните училища в България с интереси в областта на науката, изкуството и спорта.

MultiTalent Quest се организира от бивши възпитаници на АУБГ със съдействието на настоящи студенти, преподаватели и служители и дава възможност на учениците да усетят интернационалната атмосфера и съвременния подход в образователната система на университета.

64-мата финалисти, избрани измежду 108 ученици, демонстрираха знания, таланти и умения по време на втория кръг на състезанието в кампуса на университета от 17 до 19 март. В два поредни дни участниците работят индивидуално и в екип върху 3 задължителни и 1 избираема дисциплина под ръководството на преподаватели от университета. В задължителните дисциплини се обсъждат на английски социални и културни проблеми, както и възможностите на аналитичния подход, а за четвъртата дисциплина младежите могат да избират между изкуство и спорт.

MultiTalent Quest няма такса за участие, а АУБГ покрива разходите за настаняване и храна по време на състезанието.

AUBG MultiTalent Quest – Questers, Facilitators, Organizers and Jury group photo at Closing Ceremony, March 19, 2017

Повече може да прочетете на ФБ страницата на AUBG – AUBGMultiTalentQuest.