На 23 март 2017 година ПГПАЕ“Гео Милев“, Бургас беше домакин на изложение на международни университети, организиран от SRT Student Recruitment Tours. Учениците имаха възможност да се запознаят с възможностите за обучение във Великобритания, Холандия и други държави, сред които дори Япония. В посрещането на участниците се включиха доброволци от гимназията, които получиха и сертификати.

Бяха организирани презентации за учениците на различни теми: „Образование в Холандия“, „Изисквания за кандидатстване във Великобритания“, „Как да избера правилната за мен програма“.

SRT Student Recruitment Tours е професионален организатор на международни университетски изложения в Европа, Евразия, Латинска Америка, САЩ и Китай. Ораганизираме изложенията си в престижни гиманзии, сред които: Англо-Американското Училище София, Kings College Мадрид, International British School Букурещ, Baku International School, English School of Moscow, Cambridge House Community College Валенсия, Miami Beach Senior High School и много други.

На изложенията присъстват университети от цял свят. Повече информация можете да видите на уеб страницата на организаторите.
Събитието в Бургас беше част от едноседмичен тур, включващ изложения в Букурещ, Констанца, Варна и София. Участие в тура са потвърдили университети от Великобритания, Холандия, САЩ, Швейцария и Япония и др. Също така, сред участниците има представители на НПО и посолства, с които учениците да обсъдят перспективи за обучение в различни държави, възможности за стипендии и др.