ГОРДИ СМЕ ОТНОВО!
Честито на Даниела, Радина, Христо и Николай и Димитрина Тодорова!
На Microsoft Office World Wide Championship 2017 от 30-ти юли до 2-ри август в Лос Анджелис, САЩ, България ще бъде представена от петима ученици, трима от които са от ПГПАЕ“Гео Милев“.
Национални победители в това състезание, всеки в различна категория са
в Word 2016 Николай Колев от X в клас на ПГПАЕ“Гео Милев“
в Еxcel 2016 Христо Бакърджиев от X в клас на ПГПАЕ“Гео Милев“
в Power Point 2013 Даниела Павлова от XI a клас на ПГПАЕ“Гео Милев“ и

в Adobe Photoshop Радина Велчева, X клас на ПГПАЕ“Гео Милев“

с учител Димитрина Тодорова.

Световното първенство Microsoft Office Specialist  и Adobe Certified Associate се организира от Certiport, Inc. и дава възможност за  конкуренция между най-добрите от съответните държави ученици и студенти от 15 до 22 години. Държавните селекции са на базата на уменията на учениците да покриват тестове на Microsoft Office Word, Excel и PowerPoint (2013 или 2016) или ACA. Най-добрите ученици в тези направления са поканени да представят своите страни на Световното първенство, което ще се състои от 30 юли до 2 август 201 в Анахайм, Калифорния, САЩ. Първите награди в съответните категории са с парични награди от $7000, но не това е единственият стимул за участие. По време на състезанието участниците се срещат със свои връстници от целия свят, както и с мениджъри на най-големите IT компании. Традиция е възпитаниците на Гимназията с преподаване на английски език „Гео Милев“ да сертифицира през учебната година своите ученици. Наши възпитаници взеха участие във финалният кръг за България, където успяха да се класират с изключителни резултати.Това са:

Даниела Павлова, XI клас
За трета поредна година Даниела ще класира в различни катигории за финалите на Световното състезание. Нейните познания по технологги не само в сферата на Microsoft Office, тя се интересува от администриране на мрежи, поддръжка и управление на операционни среди, програмиране и др. Нейното желание е да изучава технологии извън България и езиковата и подготовка е изключителнот висока. Интересува се от математика и физика и е щастлива, че ще участва на финалите през 2017 година.

Даниела е покрила серия от изпити, които и дават правото да се представя като Master Office 2013. Можем само да я поздравяваме за нейните невеороятни умения да работи с Excel, върху този продукт тя е постигнала ниво Expert.

Тази година и пожелаваме успех в категория Power Point 2013, където е класиран в Националните финали!

Николай Колев X в клас

Невероятно талантлив математик, с интереси в сферата на физиката това е един невероятно работоспособен младеж. Последната година той се обучава в американзско училище по едногодишна програма за обмен, което му даде възможност да покрие множество международни сертификати, свързани с математиката и физиката.

Технологиите обаче не са на втора линия при него и той интензивно се занимава с програмиране. През последната година е покрил над 10 сертификационни изпита на Microsoft – Master Office 2013, Operating System Fundamentals, Development Fundamentals и др.

Пожелаваме му успех в категория Word 2016, където е класиран в Националните финали!

Христо Бакърджиев, Xв клас

С изключително постоянство и интерес към програмирането преминават трите години на Христо в гимназията. Той се интересува и посещава допълнителни курсове по програмиране в БСУ, участва във всички състезания и хакатони, свързани с програмиране. Неговият фокусиран интерес се разширява единствено и само в сферата на IT и той живо се интересува от всичко технологично.

От продуктите на Microsoft Office той учи основно Excel, което би му помогнало в бъдещата му работа, свързана с технологиите. През последната година е покрил 6 сертификациоонни изпити на Microsoft от групата MTA.

Пожелаваме му изключителен успех в категория Excel 2016, където е класиран в Националните финали!

Радина Велчева, X клас

За първа година ученик от ПГПАЕ „Гео Милев“ има възможност да участва в световното състезание на Adobe. Adobe Certified Associate (ACA) допуска участници с тестове на Adobe Photoshop, Illustrator и InDesign.

Радина е прекрасен художник, тя участва в много национални конкурси и пленери в България, нейният ръководител Златка Коева твърди, че тя е иключително талантлива и скромна. Тя е преминала различни обучителни курсове.

Радина е покрила и трите сертификационни изпита и ѝ пожелаваме успех на Световното състезание!

Последният финал през 2016 донесе невероятна радост за всички – нашият дванадесетокласник Георги Бошев успя да грабнe за пръв път за България световната титла на Word и да спечели паричната награда и xbox. Гимназията изпраща свои възпитаници през последните четири години и всички участници са подкрепени от Община Бургас, за което ние специално благодарим!