На 13 май /събота/ на Централен плаж се проведе първото голямо съвместно мероприятие на Община Бургас с младежката общност в града, част от най-новата инициатива на кмета Димитър Николов – „Бургас харесва младите“.

Идеята за събитието, както и неговата реализация, са изцяло дело на ученическите и студентските съвети. Това е и целта на инициативата – да насърчи сътрудничеството между младите хора в града и те реално да участват във вземането на решения и реализацията на съвместни проекти.

Мероприятието се състои от двa сегмента – спорт и концерт. Спортната част ще започне точно в 09:00 часа и включва плажни турнири по футбол, волейбол и бадминтон. 14 училища са заявили участие, както и двата университета. Предвидени са три развлекателни игри: „Кой по-бързо?“, „Пътуваща топка“ и „Теглене на въже“, в които могат да се включат всички желаещи ентусиасти, независимо от тяхната възраст.

В плажня турнир по футбол отборът на ПГПАЕ“Гео Милев“  е на Второ място!

В плажня турнир по волейбол: отборът на девойките на ПГПАЕ“Гео Милев“  е на Второ място! Отборът на юношите на ПГПАЕ“Гео Милев“  е на Трето място!

Честито момичета и момчета! Браво на ръководителите им Даниела Нешева и Росица Гъчева!

Много разнообразен, наситен с песни и танци концерт са ни подготвили младите бургазлии. Участие в него с песни, танци, мажоретни състави и фолклорни формации, взеха 6 училища, а „Централен Полицейски Карате и Джу Джицу Клуб“ – Бургас демонстрира величието на японското бойно изкуство.

Нашата група Nevermind беше на събитието, използвам случая да предам тяхната покана за Акустичен концерт: https://www.facebook.com/events/1032231553544964/

Част от информацията е от http://bmt-news.com