Държавен личен и отборен шампионат на писта за юноши младша възраст се проведе в София на 17 и 18 юни. В него се включиха колоездачи от цяла България до 16-годишна възраст.

Участие в престижната надпревара взе и нашият възпитаник Иво Тофтев. Той се състезава за колоездачен клуб „Черноморец”. Благодарение на отличното си представяне, Иво стана първи в дисциплината „Омниум“, което го прави шампион на България на писта. За тези, които не са запознати, в „Омниум“ се събират точките от всички дисциплини и победител е състезателят с най-голям сбор. Омниумът определя най-многостранният колоездач на писта, тъй като включва както спринтови дисциплини, така и такива за издържливост. Колоездачите трябва да могат да са конкурентни във всички дисциплини, за да завършат на челните места.

Още четири призови класирания за Иво Тофтев. Първо място на квалификации на 200 м. В индивидуалните дисциплини той има три бронзови медала – „2 000 м индивидуално преследване“, „Скрач“ и „Издръжливост по точки“.

От предишните победи за тази година ще споменем призовото трето място за Купата на Бургас през април и Първото място на международната надпревара за купа „Драг”. Бургаският талант се класира първи в 40-километровия колокритериум със спринт на всяка трета обиколка. 16-годишният възпитаник на треньора Тодор Ангелов преодоля трасето в Индустриална зона – Божурище със сбор от 14 точки и вдигна купа „Драг” във възрастова група юноши младша възраст. Отново международното състезание Изкачване на Витоша на 11 юни донесе бронз на Иво.

Пожелаваме му още много успехи!