Гордост и радост за Даниела Павлова и Димитрина Тодорова от ПГПАЕ „Гео Милев”, Бургас!

За втора поредна година Българският национален отбор по ИТ, в който са нашите ученици Даниела Павлова, Христо Бакърджиев, Николай Колев и Радина Велчева с финансовата подкрепа на Община бургас, ПГПАЕ“Гео Милев“ и дарители и още няколко български ученици от проекта „Microsoft YouthSpark – Кариера в ИТ“, реализиран от Сдружението на завършилите Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ (FEBA Alumni) с финансовата подкрепа на Microsoft , се връща от най-голямото световно ученическо състезание по информационни технологии http://moschampionship.com/ с медали.

Ученичката от ПГПАЕ „Гео Милев“ град Бургас Даниела Павлова завоюва за България сребърен медал в конкуренцията на над 200 финалисти от повече от 130 държави. Тази година световните финали се проведоха в Лос Анджелис, Калифорния от 30 юли до 2-ри август 2017 година.

Доц. Николай Нетов, преподавател в Стопанския факултет на СУ, разказа, че за учебната  2016/2017 година най-високото ниво на световно призната професионална  сертификация Microsoft Office Specialist и Microsoft Technology  Associate са постигнали над 2500 ученици“, подчерта доц. Нетов.

Учител по ИТ технологии на Даниела е  Димитрина Тодорова.

Класиралата се на второ място Даниела Павлова сподели, че се надява нейният успех да вдъхнови и окуражи и други млади момичета за това да потърсят и намерят професионална реализация в областта на информационните технологии.

Честито на Даниела за огромния успех!

Поздравления и за много доброто представяне на останалите участници от нашата гимназия.

Благодарение на отличната организация на пътуването от Никоай Нетов, децата имаха възможност да посетят изключително интересни места в САЩ.