Charity Bake Sale – благотворителен базар с кулинарни изкушения  се проведе на 7-ми и 8-ми ноември в АЕГ „Гео Милев“. Инициативата бе организирана от членове на клуб „Добър гражданин“ с ръководител г-жа Силвия Пехливанова в помощ на СНЦ „Сърце за животните“. Освен членовете на клуба, в благородната кауза доброволно се включиха и други ученици от училището, които помогнаха на представителите на сдружението по време на двудневния базар.

Г-жа Петя Пеева изпрати писмо, в което изрази своите благодарности към учениците, включили се в базара с приготвени от тях сладкиши, на сладкарска верига „Роза“, която от години помага на бездомните животни и този път отново предостави безвъзмездно своите изкушения. Специални благодарности получи  и ръководството на английската гимназия, което за пореден път подава ръка на тези, които си нямат никого – бездомните бургаски животинки.

Въпреки кастрационните програми, Закона за защита на животните, наредбите, обещаната зоополиция и увеличаващия се брой НПО-та и доброволци в помощ на животните, страдалчетата по улиците стават все повече. Напълно безпомощни, подвластни на превратностите на съдбата или на жестокостта на хората. Те са хиляди и малцина ще получат мечтания дом.“  

Сумата, събрана от Charity Bake Sale – благотворителен базар възлизаща на  711,90 лв., ще покрие част от грижите по поетите  страдалчета – ваксините за бебе Ава, Монти от локвата, Лана от боклука и Хърман с хернията,  тестове за  малката Стефани, Жизел от мола, слепичкия Найки, Кевин и Браян от мазето, шестте котета на мама Хели  и изхвърлените бебета в Несебър.

 

„ Ние и нашите животинки ви благодарим от сърце!“, написа в заключение г-жа Пеева.