Уважаеми учители и родители, скъпи ученици,

Обръщам се към вас- семейството на АЕГ „Гео Милев“ – Бургас.

Септември е и вълнението от новата учебна година завладява всички. Все още усмихвайки се на летните си спомени, ние започваме да настройваме мислите и емоциите си за поредното вълнуващо пътуване в света на знанието. Всяко начало е едно обещание, една възможност, един порив отново и отново да се обогатяваме духовно и да вървим напред.

Ако тези редове ви звучат твърде развълнувано, причината е във факта, че тази учебна година ще посрещна отново в училището, от което си тръгнах като абитуриентка преди години- Английската гимназия, моето училище. През учебната 2018/ 2019 година ще имам привилегията и отговорността да бъда директор на тази гимназия с традиции и с постижения в съвременния образователен процес.

Учебната година ще започне вдъхновена от светлия християнски празник Вяра, Надежда и Любов. Мъдростта е тази, която е родила и обединила тези добродетели. Вярата ни води към бъдещите хоризонти, Надеждата ни зарежда с амбиции и целеустременост, а Любовта придава смисъл на всичко в нашия живот.

Първият учебен ден е уникален празник в културния календар на страната ни.Особено вълнуващ е за осмокласниците, успели с труд и старание да станат ученици в нашата гимназия. Приповдигнато е настроението и на дванадесетокласниците, които ще имат една емоционална последна година в АЕГ.

Нека през новата учебна година всички ние, ученици и учители, да си поставим една конкретна цел- да върнем предишната слава и големите успехи на нашето училище. Един сигурен начин да бъдем удовлетворени е да правим това, което обичаме, и да обичаме това, което правим.

Желая ви здраве, енергия и вдъхновение, за да бъде успешна и паметна учебната 2018/2019 година!

Жаклин Нейчева – Директор на АЕГ „Гео Милев“- Бургас