Burgas Film Lab е образователна програма по идея на Батаки Студио за ученици на възраст 14 -18 години, които мечтаят да открият непознатия свят на киното като преминат през всички етапи от създаване на своя филм.

В знаково за духа на Бургас място – кафе-бистро “Ротонда” с поредица от срещи с професионалисти в областта на киното младите творци ще бъдат въведени в процеса на филмопроизводството – от писането на свой собствен сценарий, режисьорската и операторската работа, до озвучаването и монтажа на филма.

Програмата обединява запознаване със специфичната терминология за киното и учене чрез практика – изработване на сториборд, работа с осветление, звукозаписна техника и софтуер за монтаж.

Класът на Film Lab ще бъде от около 15 ученици, които ще преминат заедно през подготовката на филма, а на снимачната площадка всеки ще влезе в своята роля на режисьор, асистент режисьор, оператор, първи/втори асистент оператор, художник сценограф, художник по костюмите, грим, скриптър, организатор, звукорежисьор, фотограф на терен.

Могат да кандидатстват ученици от средните училища в община Бургас, на възраст 14 -18 години, които имат интерес в областта на творческото писане, визуални изкуства, кино и фотография. На сайта на Burgas Film Lab – http://burgasfilmlab.com кандидатите могат попълнят форма за участие и да изпратят свои авторски творби – кратък разказ, сценарий или поезия заедно с фоторазказ – от 5 до 10 снимки, които визуално да представят работата им. Срокът за участие е от 15 януари до 10 февруари.

При старта на кампанията за кадидатстване ще се организират информационни срещи с учителите и учениците, за да се запознаят с материалите, които да изпратят.

Във всеки етап – подготовка на филма, снимачен период и постпродукция – участниците ще работят със свой ментор – сценарист, режисьор, оператор, художник сценограф и монтажист. Късометражният игрален филм ще бъде заснет в град Бургас, като ролите са поверени на професионални актьори.

Burgas Film Lab ще обедини детската фантазия и мечти с опита на менторите, за да създаде вдъхновен екип, който силно вярва в успеха на своя филм. Филмът ще бъде изпратен за участие в международни фестивали на младежки филми, като се развиват международните контакти и обмяната на опит с други филмови училища.

Burgas Film Lab e част от културната програма на кафе-бистро “Ротонда” и е реализиран с подкрепата на БУЛЕВАРТ – мрежа на сетивата https://boulevart.bg

Фейсбук към Burgas Film Lab
https://www.facebook.com/burgasfilmlab/?modal=admin_todo_tour

Cъбитието на 31.01 – 19ч., на което ще разкажем повече за материалите
и условията за кандидатстване.

https://www.facebook.com/events/522810838204173/