През 2018 г. Националната художествена академия откри филиал в Бургас, в който се обучават студенти по специалностите „Живопис“, „Стенопис“, „Графика“, „Книга, илюстрация и печатна графика“, „Плакат и визуална комуникация“, „Рекламен дизайн“, „Мода“ и магистърска програма „Арттерапия“.

Филиалът на НХА се помещава на втория етаж в модерната и нова сграда на Магазия 1, в зоната за свободен достъп на бургаското пристанище, където са изградени ателиета и лекционни зали за студентите.

Кандидатстудентската кампания за 2019/2020 година започва от м.февруари с провеждането на кандидатстудентски курсове и консултации, водени от преподавателите на НХА.

Ние вярваме, че всеки студент представлява уникална творческа индивидуалност и се стремим да развием уменията и талантите на нашите студенти, като ги подготвим за успешни професионални изяви в различни области на изобразителните изкуства.

Много от випускниците ни изградиха успешни кариери като професионални художници, изкуствоведи и дизайнери. Надяваме се, че и Вие ще ги последвате!

График на курсовете и консултациите за февруари 2019

http://nha.bg/bg/stranica/kandidatstudentski-kursove-i-konsultacii-za-20192020