На 27 март 2019 година в Английската гимназия по традиция бе отбелязан Световният ден на театъра. Учениците от деветите класове гледаха запис на театралната постановка „Криворазбраната цивилизация“, играна на 06.12.2016 година от възпитаници на училището. Представлението бе изнесено от клуб “Театър“  и 11.д клас (Випуск-2018) на голямата сцена на площад «Кирил и Методий» по време на Празника на град Бургас.

Клуб “Театър“  и Випуск-2018 организираха тържества, постановки и театрален фестивал в продължение на пет години, като създадоха в гимназията траен интерес към този вид сценично изкуство. Дейността на клуба обогатяваше културния живот на училището чрез празнични и театрални събития – посещения на постановки,  срещи с актьори, коледни тържества, лазаруване, патронен празник на училището, турнир на таланта и изкуствата, посветен на Деня на любовта. Сред събитията, организирани от клуба, незабравими ще останат и тържеството „Баба Марта бързала“ в детска градина «Раковина», театралният фестивал, участията в празника на града и в отбелязването на Световния ден на театъра.

Настоящите деветокласници продължават добрата традиция. Със своето коледуване, с ознаменуването на Световния ден на театъра и с предстоящото издание на театралния фестивал през месец май те се включват активно в училищния живот.