През изминалия уикенд учениците от спортните отбори на АЕГ „Гео Милев“ по лека атлетика и по бадминтон обелязоха редица успешни постижения.

В петък, на провелото се Общинско първенство по лека атлетика, отборите на гимназията в състав юноши –  и девойки в състав се представиха повече от достойно.

Сред всички участници се откроиха Мартин Костов, който освен призовите си класирания на 100 и 200 м. гладко бягане, бе недостижим и в дисциплината скок дължина с резултат от 5.97 м.

При девойките суперталантът Радина Димитрова победи и в трите дисциплини , в които стартира – скок-дължина, скок-височина и 400 м.

Успешното представяне продължи и в събота, когато отборита на АЕГ по бадминтон юноши в състав – Димитър Димов – 9А, Емил Камбуров –9А, Марио Рогачев – 9А и Георги Петров – 9Б и девойки – Ива Дикова- 9Г, Стела Михова – 9Г, Жанина Николова -10 А и Юлия Жебровска – 10 А се класираха първи на Зоналното първенство и така гимназията ще представя Бургас на предстоящите Ученически финали през юни в Хасково.

В неделя се проведе и традиционният турнир по бадминтон за ученици на АЕГ“Гео Милев“, в който взеха участие над 40 деца от различни бургаски училища.

Във възрастовите групи при малките успешно се представиха учениците на ОУ “Братя Миладинови“, докато при големите призовите места бяха „окупирани“ от състезатели от АЕГ.

Така през изминалият уикенд отборите които ще представят гимназията и Бургас на Републикански ученически финали се увеличиха с още два.

Успех, деца!