Приключи поредният литературен  конкурс, в който бяха отличени творби на ученици от АЕГ „Гео Милев“.  Младите автори от нашето училище традиционно се явяват на конкурса „Магията на словото”, организиран ежегодно от Народно читалище „Асен Златаров 1940” – гр. Бургас.  Конкурсът е за написване на есе и е посветен на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Темата за написване на есе в тазгодишното издание на литературния конкурс бе „Книгата, която ме промени“.

            Няколко наши възпитаници от 9-ти клас взеха участие. Те представиха достойно себе си и гимназията. Сред наградените творби са есетата на Калина Мидюрова от 9.е, Десислава Георгиева от 9.а и на Николай Петков от 9.д. Тримата бяха поканени на церемонията по връчването на наградите, която се състоя на 17.05.2019 год. в Къщата музей „Петя Дубарова“. От общо 6-те поощрителни награди три бяха връчени на нашите ученици от 9-ти клас. За Десислава това бе първият конкурс, а Калина и Николай вече демонстрираха творческите си умения и в други литературни състезания.

            Останалите участници от 9-ти клас, които също написаха интересни есета, са Николай Янев от 9.б, Никола Попов от 9.в и Виктор Герджиков от 9.д, който вече има участия и класиране в други национални литературни конкурси за ученици.

            Пожелаваме на всички млади таланти да усъвършенстват своите умения и да имат нови успешни участия в следващи литературни конкурси!