През изминалия уикенд учениците от спортните отбори на АЕГ „Гео Милев“ по бадминтон взеха участие в Ученическите финали в Хасково.

При юношите в първата среща срещнахме отбора на Първомай, като отборната среща завърши 0:5, но играта на нашите момчета беше на високо ниво.

Следващата отборна среща бе срещу отбора на Стара Загора, станали впоследствие и републикански шампион, където сценарият беше същия втората и третата ни ракети се бориха но загубиха с близки точки.

Третата отборна среща за деня с отбора на Русе щеше да реши колко напред можем да стигнем. За разлика от миналата година когато загубихме, този път успяхме да надделеем с 3:2 победи.

В крайна сметка трети в групата и борба за 5-6 място. По ирония и миналата година на това ниво спорихме с отбора на София, и за разлика от миналата година, когато загубихме то тази година след много сърцата игра успяхме да се наложим с 3:2 и да спечелим 5-тото място.

При момичета жребият ни постави в една група с Хасково и Стара Загора, Варна и Оряхово.

Момичета ни не бяха на нивото за да спорят с отбора на Хасково , станал шампион впоследствие. Загубихме срещите си с по 0:5, макар че трябва да отбележа, че момичетата даваха силен отпор всеки път , играейки с голямо желание и хъс.

И така стигнахме до последната среща в групата с отбора на Варна, за определяне на 4-тото място. По мои очаквания загубихме първата ракета, но с контра геймове спечелихме срещите на втората и трета ракета на сингъл. При двойките очакванията ми бяха че втората двойка ще успее да се справи лесно. Добър първи гейм, нелепо загубен втори и драма в контра гейма, уви в наш ущърб 17:21.

В срещата за 9-10 място отново надделяхме над отбора на София и така девойките се класираха девети.

Зад успешното ни представяне се крие трудът на Ива Дикова и Стела Михова от 9 Г, Юлия Жебровска и Жанина Николова от 10 А, Димитър Димов, Марио Рогачев и Емил Камбуров от 9 А и Георги Петров от 9 Б.

Благодарим ви и успех!