Момичетата от клуба по физика в Английска езикова гимназия „Гео Милев“ се включиха в състезанието „Girls Do Physics“, организирано от Международна група за изследване на елементарните частици(IPPOG). 

Международната група по физика на частиците IPPOG е глобална мрежа от учени, изследователи, научни преподаватели и комуникационни специалисти, които работят в сферата на физиката на частиците и свързаните с нея научни дисциплини.

Състезанието бе организирано в чест на Международния ден на жената, като имаше за цел да популяризира природните науки и стимулира участието на повече млади хора в науката като им даде възможност да „станат учени за един ден”.

Ние се включихме в надпреварата като представихме и публикувахме видео на свой експеримент, който събра голям брой последователи.

Горди сме, че представеният от нас  експеримент бе класиран на трето място. Получихме сертификати, награди за всички участници и учебни материали.

Благодаря на участниците в състезанието Даниела Николова, Тина Гърненкова, Ивана Христова, Стела Михова, Ирина Георгиева, Стела и Ива Атанасови. Те се включиха в състезанието с вдъхновяващ  ентусиазъм и ни показаха, че физиката е интересна и забавна наука. Елена Каръмчева – ръководител на клуб Физична лаборатория