След официалната регистрация на Учебна компания “Reborn” в програмата на Джуниър Ачийвмънт първата изява на фирмата беше осъществена от нашия вицепрезидент Алекс Желязков от XI д клас. Той демонстрира истинска предприемчивост, като приложи на практика основните понятия, тактики и прийоми в организацията и управлението на бизнеса. Алекс предложи идея, която успя да реализира самостоятелно, като показа отлични умения да изпълни цялостно един бизнес цикъл: собствена идея, инициатива, производство на продукция, продажба, печалба.

На 31 октомври вицепрезидентът ни организира щанд и представи УК “Reborn” в Хелоуинския базар на АЕГ “Гео Милев”. Алекс лично изложи за продан следните продукти, свързани с празничната тематика: декоративни тикви, направени от стара прежда; книгоразделители от сладоледени клечки, които са изработени от здраво и ценно дърво; бутилки за украса (и с различно допълнително предназначение) от рециклирани стъклени шишета. Всички изделия бяха изработени и пласирани изцяло от Алекс, който показа как наученото от теорията може да се осъществи. След направените разходи за производството и извършените продажби е реализирана 30% печалба, което е отличен резултат.

Надяваме се, че с успешната си бизнес акция Алекс ще вдъхнови своите колеги от УК “Reborn” да проявят предприемчивост и креативност, за да произведат и предложат на добра цена висококачествени аксесоари и продукти за бита, изработени от рециклирани суровини и материали (пластмаса, стъкло, метал, текстил и хартия).

Чудесната инициатива на нашия вицепрезидент е повод да обявим публично пред цялата училищна общност, че УК “Reborn” организира през месец ноември акция за събиране на вторични суровини.

Като екологично ориентирана фирма, УК “Reborn” е насочена към оползотворяване на отпадъци. Ще сме благодарни на всеки, който ни предостави старите си непотребни вещи. Ние ще произведем от тях хубави нови стоки. Рециклираме опаковъчни средства – отпадъчна пластмаса (бутилки, туби от почистващи препарати, парчета от тръби, касетки, саксии, легени, кофи, столове и маси), стъкло (буркани, бутилки, чаши, чинии и др.), метални отпадъци (кенчета), както и суровини от различни тъкани и облекла (прежда, вълнени и ленени платове, стари дрехи от деним), картонени ролки и кутии.

Може да предадете вторичните суровини в стая 223 на втория етаж или на съученик, който членува в Клуб „Учебна компания – предприемачество“.