Archive for December 20, 2012

Какво е възможно да се случи на 21.12.2012……

Първо искам да подчертая. Няма сигурност, че пикът на промените, които стават със Слънчевата система, ще бъде на тази дата. Основание за точното споменаване на 21 декември тази година е единствено календара на маите. В него със сигурност не се говори за край и свършек на света, а единствено за край на един цикъл и започване на нов. За същото – завършване на една епоха и започване на друга по това време, но без точна дата, е писано и във ведите. За също такъв цикъл като продължителност се говори и в шумерските глинени плочки. По данни на
НАСА на 21 декември, Слънцето ще бъде на 6,6 градуса северно от центъра
на галактиката ни, гледано от Земята. Написали са, че по това време
между слънчевата система и центъра на галактиката ни, ще се намира
голям облак от космически прах. http://www.nasa.gov/topics/earth/features/2012-alignment.html

Изхождайки от това, че приблизително от 1990 година има наистина видими и осезаеми промени във физическия ни свят, нормално е да се смята, че настоящите години са епоха на промени. Не само при Слънцето и планетите, а и при човека. Факт е, че хората, които чувстват, усещат и са “духовно” настроени, се увеличават с всяка изминала година. Технологичното развитие също върви с невероятна скорост. Откъдето и да погледнем, светът се променя.

Какво би могло наистина да се случи?

Изхождайки от знанията и информацията, която имам, ще опитам накратко и ясно да обясня нещата, които се случват, откъм физическата и природната им страна.

По същия начин, както Земята обикаля около Слънцето, така и то, заедно с всички планети от ситемата, обикаля около центъра на галактиката ни.

Както на Земята влияят положителните и отрицателни полета, през които тя преминава и които са генерирани от Слънцето ни, така и Слънчевата система като цяло, при движението си преминава през различни енергийни области, излъчвани от центъра на галактиката ни. Вече има много научни доказателства, че Слънчевата система е навлязла в много по-силно енергийно поле, отколкото то е било в началото на космическите измервания. Какви са промените, можете да видите в страницата от блога “Промените в Слънчевата система и Земята”.

Последните достижения на квантовата физика ни дават основата, за да разберем какво всъщност се случва и ще се случи.

Вече се знае, че всички атоми и елементарни частици, съставящи физическия ни свят, постоянно прескачат от състояние “частица” в състояние “вълна” и обратно. Това става постоянно и с много висока честота.

Какво се получава, когато тези частици получат допълнителна външна за системата енергия? – Ами остават за по-дълго време в състояние “вълна”.

До какво води това? – До намаляване теглото на обектите и промяна на физическите характеристики.

Вече знаем, че в наши дни Слънчевата система получава много повече външна, допълнителна енергия отколкото досега. Очаква се тя да продължава да нараства. Това води физическия ни свят до по-високо енергийно състояние на изграждащите го частици.

Какво означава това за нас и Земята?

Сигурно всеки от вас е бил на място, за което е известно, че е силно енергийно. Обикновено това са места, на които са построени светилища, оброчища и съвременни “духовни” места. Това, което сте чувствали, докато сте били там, донякъде е подобно, но по-слабо от това, което евентуално ще усетите във времето, за което става въпрос.

Но също така има и високоенергийни места на Земята, които са разположени над големи водни площи (океани). Заради свойствата на водата там действието на по-високите енергии е променено (по-мощно). При нормални условия – няма никакви технически проблеми, но стига да има повишаване на енергията (от слънчеви изригвания, земетресения или други източници) и се започват “странни” събития. Реално причината е, че голяма част от елементарните частици, съставящи даден обект и попаднал във високоенергийна зона, преминават за по-дълго във вълново състояние, заради външно добавената висока енергия. Това води до ненормални показания на всички уреди, използвани за навигация. В същото време вече и нищо не изглежда същото, както преди. Наблюдателят вижда познатите неща по непознат начин. Околния свят е обгърнат от нещо като мъгла и има непознати светлинни отблясъци, познатите звуци изчезват, а когато някой около теб или ти говорите, то е като на забавен каданс и звучи “кухо”. Понякога има и ефект на преместване във времето, но за това са нужни по-високи енергии, огромно преместване в пространството на обекта или други специфични фактори.

Това би могло да се случи и сега, ако достигащата Земята енергия е с много висок интензитет.

Ами – това е в общи линии това, което би се случило при още увеличаване на енергията, идваща от космическото пространство.

Има естествено и други аспекти. Знаем, че при много силни слънчеви изригвания има опасност за всичко, което ползва електричество. Индуцирания от високата енергия ток изгаря и разваля устройства, които в момента са включени и работят. Хубавото е, че вече от няколко години има световна мрежа за следене на достигащата Земята енергия и ранно предупреждение на всички електро произвеждащи и пренасящи мрежи. В случай, че те се изключат преди високата енергия да достигне Земята, то нищо от тяхната структура няма да пострада. Надявам се, че такива системи за бързо аварийно изключване имат и ядрените електроцентрали.

Ако бъдат взети своевременни мерки за изключването на всички електро мощности, то няма да има никакъв проблем след спадане силата на енергията, достигаща Земята, те да бъдат въведени отново в експлоатация. Все пак едно е три дни да няма ток с всички произтичащи от това последствия, а съвсем друго – да се възстановява повредено и разрушено електрооборудване.

И което е важно за всеки от нас:

– Ако наистина тръгне да се случва нещо подобно, то животните ще реагират поне ден предварително. По неизвестен  ; )  начин те предусещат всичко и вземат необходимите мерки. Така че – наблюдавайте ги.  : )

– В случай, че разберете, че се случва нещо като описаното – много е важно да запазите спокойствие. Колкото е по-стабилна една система в такава ситуация, толкова по-малко се влияе от околната енергия. (Спокойствието осигурява стабилност и ниска енергия на мозъчните вълни. Нужна е много по-висока външна енергия, за да преминат частиците, изграждащи мозъка, в състояние “вълна”.) Колкото повече се притеснявате, тормозите и мислите за какви ли не глупости, които не зависят от вас, толкова по-трудно ще преминете през този период. Пак ще го преминете, но с цената на много по-силни изживявания и преживявания. Вашият възбуден мозък е с висока вътрешна енергия и е много по-лесно да бъде нарушено равновесието му. Това ще доведе до повече необичайни и по-силни сетивни възприятия.

– Предполагам, че данните в реално време, които давам в този блог, също ще покажат вдигане на енергията предварително (неутронни монитори за космическите лъчи и данни за енергийните частици, достигащи до нас от Слънцето).

И още нещо. Според съвременните учени, Слънчевата система прави една обиколка около галактиката за около 250 милиона години. Това според съвременните разбирания за образуването на Земята, означава, че тя вече 18 пъти е преминавала през това място в галактиката, на което се намираме сега. Смята се, че животът на Земята е възникнал преди около 3,5 милиарда години. Това пък означава, че от тогава до сега е преминавала през това място 14 пъти. Казвам го, за да е ясно, че Земята и Слънчевата система се срещат с тези условия не за първи път, а със сигурност не и за последен.

По-обстойни обяснения на известна част от написаното тук, можете да намерите в книгата “Енергийното поле на Вселената и трансформацията на човешкото съзнание” от Дейвид Уилкок.

Филип Апостолов

Източник: http://www.styleglassbg.com/wordpress/?tag=21-12-2012

По вълните на мозъка…

НА КАКВА ВЪЛНА СМЕ?

Нашият мозък излъчва електромагнитни вълни, които могат да бъдат зафиксирани от специален уред – електроенцефалограф.

Когато спим, преобладават нискочестотните биотокове – обозначават ги с гръцките букви “делта” и “тета”. Когато сме будни, възникват високочестотни бета-вълни, а когато се отпускаме в дрямка, се появява алфа-ритъм, в който съвременните учени виждат ключа към психическото ни състояние и здраве.

Здравите хора обикновено не си правят енцефалограма, а тя би могла да разкаже много интересни неща.

Преобладават бета-вълни? Значи сте бодри, енергични, пълни с идеи и готови да преобърнете света. Но всичко хубаво е с мярка – излишната бета-активност, преминаваща в свръхчестотна гама-активност, свидетелства за силен стрес, страх и тревога, граничеща с паника, а когато е недостатъчна – това означава преумора, депресия, влошаване на паметта и вниманието.

Най-зле са нещата, когато страдащият от огромно напрежение мозък изцяло се превключи на бета-режим, а алфа и тета-вълни, отгварящи на релаксацията, практически не излъчва. Хората с такава енцефалограма не умеят да се отпускат. За да се освободят от стреса, те се нуждаят от мощен допинг. За един е достатъчно да изпуши една цигара или да изпие чаша вино, друг колекционира сексуални партньори, пръска пари, подлага живота си на риск с екстремни занимания или дори се пристрастява към наркотици.

Такива хора притежават изострена чувствителност, сякаш са родени без кожа, затова реагират на неприятностите по-остро от онези, при които алфа- и бета-ритъмът е балансиран. Най-главното за тях е в критични моменти да се изключат от външните дразнители, например да затворят очи и да се потопят в себе си. Струва си да го направят, тъй като така превъзбуденият мозък започва да произвежда умиротворяващи алфа-вълни.

КАКВО ДА ПРАВИМ?Учете се да се отпускате, достигайки до алфа-състояние! Най-простият начин е да притворите клепачи, да си представите, че рисувате с тебешир върху дъска, хоризонтално разположена осмица – знака за безкрайност. Става ли? Опитайте се да нарисувате наум друг знак. Докато тренирате въображението си, нервната ви система се настройва на алфа-режим.
На Изток се смята, че времето, посветено на молитви и медитации се изважда от вашата възраст – нали в подобни моменти организмът не старее. Как е възможно това? На този въпрос се е опитал да отговори през 1959 година японският психиатър Касамацу. Той направил енцефалограма на будистки монах, практикуващ медитация дзен и открил рязко повишаване на алфа-активността.След 9 години Касамацу провел разширен експеримент, включвайки в него и своя колега Хираи. Двамата пуснали през електроенцефалографа 48 монаси и техните ученици преди, по време и след медитация. Макар че всички участници оставали с отворени очи (обикновено алфа-ритъм не се появява, докато зрението работи), релаксиращите вълни възниквали още на 50-тата секунда след влизането им в медиативно състояние. Амплитудата отначало се увеличавала, после намалявала, а на преден план излизал тета-ритъмът, свидетелстващ за дълбоко вътрешно съсредоточаване.Само в алфа-състояние, влизайки във връзка с мозъчните центрове, управляващи вътрешните органи и обменните процеси, човек наистина става “цар на природата”. Той може да накара сърцето си да бие по-бавно или по-бързо, да понижи повишената телесна температура и кръвното налягане, да принуди органите да изгарят мазнините, превръщайки ги в мускулна маса, да заповядат на кожата да се изглади и стегне, а на болката в главата да се стопи безследно.ВАШИТЕ ДЕЙСТВИЯ

Вглъбявайки се в себе си, не губете нишката, съединяваща ви с околния свят! Запазвайте минимално ниво на възприемането му, както това изисква медитацията дзен, практикувана в Япония и Китай. Всеки от нас, без да разбира това, изпада в алфа-състояние, когато дреме, балансирайки на границата между спящо и будно състояние алфа- и бета-вълните. Индийските йоги разбира се, се вглъбяват много по-дълбоко (в тета- и делта-ритъм), скъсвайки връзката с реалността. Нито удар на гонг, нито ярка светлина са способни да ги върнат към реалността. Но на нас не ни е необходимо да стигаме толкова далече.

Историята за мексиканския рибар

Един американски банкер стоял на кея на малко крайбрежно мексиканско селце, когато там акостирала малка лодка, в която стоял един рибар. В лодката имало няколко големи златоперки риба Тон. Американеца направил комплимент на мексиканеца за качеството на рибата му и го попитал колко време му е отнело да ги хване. Мексиканецът отвърнал: “Съвсем малко.” Тогава американецът попитал защо не е останал по-дълго, за да хване още риба? Мексиканецът казал, че имал достатъчно, за да задоволи спешните нужди на семейството си. Тогава американецът попитал: “Но какво правиш през останалата част от времето си?” Мексиканският рибар отвърнал: “Спя до късно, ловя малко риба, играя с децата си, с жена ми, Мария, спим следобеден сън, разхождаме се в селото всяка вечер и там пийвам вино и свиря на китара с приятелите си. Животът ми е изпълнен и оживен.”

Американецът му казал подигравателно: “Аз съм завършил Харвард и бих могъл да ти помогна. Трябва да прекарваш повече време в ловене на риба и със печалбите можеш да си купиш по-голяма лодка. С печалбите от по-голямата лодка можеш да купиш няколко лодки и евентуално да направиш бизнес с риболовни лодки. Вместо да продаваш улова си на посредници, ще продаваш директно на потребителите и евентуално може да отвориш своя собствена консервна фабрика. Ще контролираш качеството на продукта, самия процес и разпространението му. Ще трябва да напуснеш това малко крайбрежно селце и да се преместиш в Мексико Сити, после в Лос Анджелис и евентуално в Ню Йорк Сити, където ще управляваш нарастващото производство на предприятието.”

Мексиканският рибар попитал: “Но колко време ще отнеме това?” На което американецът отговорил: “15-20 години.”

“И тогава какво?”, попитал мексиканецът.

Американецът се засмял и казал: “Това е най-добрата част. Когато му дойде времето ще обявиш IPO и ще продадеш компанията си на държавата и ще забогатееш, ще направиш милиони!” “Милиони – и после какво?”

Американецът казал: “Тогава ще се пенсионираш. Ще се преместиш в малко крайбрежно селце, където ще спиш до късно, ще ловиш риба, ще играеш с децата си, ще спиш следобеден сън с жена си, ще се разхождаш в селото всяка вечер и там ще пиеш вино и ще свириш на китара с приятелите си.”

Десет неща, с които да започнете, ако искате да сте по-щастливи

Това е малката ми теория. Проектирането на щастлив живот е следващата стъпка за онези от нас, които са способни да отделят пространство за него. Да живеем щастлив живот СЪЗНАТЕЛНО, без да се надяваме, че ще уловим краткотрайния момент на блаженство от време на време.

1. Усмихвайте се повече – НАИСТИНА. Това някак си събужда мозъка. И най-вече изглежда по-добре.

2. Да осъзнавате, че вие сте този, който е отговорен за това, какво е настроението ви в момента, за това дали сте добър или лош /не котката или синоптика/.

3. Вярвайте повече – очаквайте хората да желаят да ви помагат.

4. Бъдете ДОБРИ към себе си, казвайте си окуражаващи неща, отколкото да оставяте нещата на самотек.

5. Оценете това, което вече имате, вместо да мислите за това, от което се нуждаете.

6. Питайте хората околова вас: “Мога ли да ви помогна?”. Очевидно с някакъв контекст, а не просто така.

7. Грижете се за важните неща /лягайте по-рано, хранете се добре, разходете се на чист въздух в парка, правете упражнения…/

8. Отбележете колко далеч сте стигнали в нещо, което се гордеете, че правите.

9. Попитайте най-добрия си приятел/ка какво би му/и доставило удоволствие.

10. Измислете едно нещо, което обичате да правите в училище или в къщи и помислете как бихте зарадвали съучениците си или близките, ако го правите по-често.

Бъдете категорични. МОГА ЛИ ДА БЪДА ПО – ЩАСТЛИВ?

ДААААААААААААААААААААААА

Просто проверявам.

Най-новият ви навик: ЩАСТИЕ