Archive for Events

Кампанията loop.bg

54Скъпи ученици, родители и приятели на Бургаската английска гимназия,

благодарим ви за подкрепата на каузата „Училище на въздух“ на loop.bg!
Много съм щастлива, че участието ни в това съревнование беше повод за още по-голямо сплотяване сред учениците, за много нови идеи и за пореден път доказателство, че нашите възпитаници са мотивирани, креативни, добронамерени и честни деца!
Тортата беше много вкусна, а чекът – добра утешителна награда, която тепърва ще решим заедно с децата как ще използваме.
Благодаря за участието в надпреварата за Мтел талант!
Децата от двете училища показаха истински хъс и упоритост в преследването на своите каузи.
Бургас – продължавайте да сте все така достоен противник, да дерзаете, да преследвате по-добрите възможности за бъдещото поколение на България!
И двете гимназии бяхте страшно вдъхновяващи J
Поздрави,
Viliana Staneva
Expert „External Communications“
Corporate Communications DivisionMobile

Още един реализиран проект

Fun room 1Проект: Fun Room
Местоположение: ГПАЕ „Гео Милев”, гр. Бургас
Концепция: арх. Галина Милкова
Дизайн: Think Forward (арх. Галина Милкова, инт. дизайнер Недко Николов,
Габриела ФандъковаСимеон Симеонов)
Инвеститор: ГПАЕ „Гео Милев”, гр. Бургас

Средствата са осигурени от УН и ГПАЕ“Гео Милев“

https://www.behance.net/gallery/20886783/Fun-Room

Проектът има за цел да оживи сутерена на ГПАЕ “Гео Милев” и да положи третата стъпка към неговата реновация и превръщането му в алтернативен образователно-творчески и изследователски комплекс. След обновяването на библиотеката, след реализиране на проекта за “Творческа стая” през лятото на 2014, настъпи моментът неосветеното и пустеещо фоайе пред двете стаи да претърпи трансформация.

Новото фоайе представлява многофункционално пространство, което изпълнява следните функции:

- отправна точка към библиотеката и творческата стая;
- инфо пункт за предстоящи събития, курсове и клубове в творческата стая;
- извънредна зала за извънкласни и учебни дейности;
- интерактивно фоайе с инсталации;

ТаванътПоследната функция е основна. Благодарение на нея сутеренът става привлекателна релаксираща зона за учениците през междучасието. В разговор с психолога на гимназията – г-жа Райна Бахчеванова и директора – г-жа Милена Андонова, беше дискутирана необходимостта от пространства за освобождаване от стреса и натоварването в училище. Бяха създадени две интерактивни инсталации, които да “убият” от 5 до 15мин. между всеки два часа – огледална инсталация и qr стена. Освен ефектен пространствен елемент параметричната огледална инсталация, отразяваща образа неколкократно, е метафора за необходимостта от личностно и професионално себеопределяне в тази възраст. Тази житейска задача донякъде е улеснена от наличието на qr стена. Тя е също така и резултат от твърдата позиция на гимназията в спора за използване на смартфони в училищата, а именно – тяхното разрешаване. В подкрепа на тази позиция новите технологии бяха съчетани с 72 qr кода, които отвеждат учениците към 72 забавни, образователни, научни, свързани с изкуствата сайта.

Очаквани резултати са активна почивка чрез забавна интелектуална дейност, подобряване на резултатите на учениците, увеличаване посещаемостта на библиотеката, разширяване на мирогледа им и професионално ориентиране.

CREATIVE ROOM в медиите

creative room 1В POLIGRAF

В Черноморски фар

и тук: https://www.behance.net/gallery/15391663/Creative-Room

 

Откриване на CREATIVE ROOM

покана jpg

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА-БАЗАР

От 23 до 25 април 2013 г. в РУ”Социално осигуряване”, Бургас ще се проведат Международни консултационни дни с представители на НОИ-България и Германското пенсионно осигуряване в сградата на Териториално поделение на НОИ в Бургас, на ул.Стефан Стамболов №126, ет.6.

С любезното съдействие и по предложение на домакините в приемната на 6 етаж е разположена и БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА-БАЗАР на рисунки на възпитаници на ГПАЕ”Гео Милев”.

 

KAPITANOV DESIGN облече волейболния отбор на ГПАЕ за ФИНАЛИТЕ

За първи път пет спортни отбори станаха първи на областните първенства – три баскетболни отбора на ГПАЕ “Гео Милев”  -  момчета VIII-X клас, девойки XI-XII клас, юноши XI-XII клас,  волейболният отбор на юношите XI-XII клас  отборът по бадминтон – момичета. Английската гимназия е единствена в Бургас,  която може да се похвали с този резултат. Гордеем се с постиженията на нашите спортисти и техните треньори – учители по ФВС на ГПАЕ”Гео Милев”, Бургас. Най-добрите, най-упоритите, истински запалени и отдадени на работата си.

Отборите по баскетбол девойки XI-XII клас и волейбол юноши XI-XII клас след зоналните срещи се класираха за ФИНАЛИ.

Благодарим на Красимир Капитанов, собственик на KAPITANOV DESIGN  и неговия партньор –Carpet Max, които осигуриха екипите и фланелки за отбора по волейбол.

Благодарим на Административния съд в Бургас

Днес, на Деня на юриста, Административен съд Бургас организира “Ден на отворените врати”, който се проведе в сградата на Съдебната палата, ет. 1 от 10 ч. до 16 часа.

Инициативата е част от Годишната програма за дейността на Висшия съдебен съвет за периода ноември 2012 г. – декември 2013 г. и има за цел повишаване на правната култура на гражданите и запознаване с работата на органите на съдебната система. По време на посещението си гражданите могат да се запознаят с историята, дейността и структурата на съда, да разгледат сградата на съдебната палата, да научат повече за възможностите за предоставяне на съдебно-административни услуги и информация.

От 11.00 ч. ученици от ГПАЕ “Гео Милев” – Бургас и студенти по право от Бургаския свободен университет участваха в упражнение по изготвяне на съдебно решение.

В 15.30 ч. в зала № 3 на Съдебната палата учениците проведоха симулативен съдебен процес – Касационно админстративно-наказателно дело №2536 по описа за 2013 година.

Съдийски състав: МАРЧЕЛА ГЕНЧЕВА, БОРИСЛАВА КИТАНОВА, ДАНИЕЛ ПЕВТИЧЕВ

Прокурор: АНА ИЛИЕВА

Адвокат: ВЕСЕЛА ГЕОРГИЕВА

Юрист-консулт: МАЯ БОШНАКОВА

Всички участници в процеса се държаха изключително професионално и показаха, че са готови за работа в съдебната система. Пожелаваме им отлични оценки на приемните изпити в Софийски университет и догодина да са вече студенти по право.

Честитим за професионалния празник и изказваме благодарност на организаторите на събитието за изключителното внимание към нашите възпитаници!

Снимки от съдебния процес…

В медиите…

Запис от съдебния процес: 1 част, 2 част

DREAMWEAVER

Един чудесен концерт, с много емоции, хубави песни и танци. Несъмнено, благодарение на талантливите ни възпитаници и техните приятели, под ръководството на Тони Тодорова. Когато се прави от сърце и е за благотворителна кауза всичко  се получава прекрасно. Прекрасни бяха и картините, фотографиите и бижутата на момичетата и момчетата от Арт клуба на Златка Коева, които видяхме на изложбата, много от тях намериха своите нови собственици.

Средствата, които събрахме от Концерта, изложбата-базар и дарения е на обща стойност 2430 лева и 50 стотинки.

 

Снимки от първия ред…

 

Заповядайте на DREAMWEAVER

Първият етап от кампанията „Нашето училище – модерно и красиво“

dreamweaverзапочва с Благотворителен концерт DREAMWEAVER на 22 март 2013 година от 18.30 часа в Дома на НХК. Там ще има и Изложба-базар на картини и бижута, изработени от учениците от Арт клуба на гимназията. Посетителите ще могат да изпробват късмета си с томбола или в знак на благодарност за малко по-щедро дарение да получат фланелка, шапка или значка с логото на гимназията и кампанията.