Archive for Аppreciation

Кампанията loop.bg

54Скъпи ученици, родители и приятели на Бургаската английска гимназия,

благодарим ви за подкрепата на каузата „Училище на въздух“ на loop.bg!
Много съм щастлива, че участието ни в това съревнование беше повод за още по-голямо сплотяване сред учениците, за много нови идеи и за пореден път доказателство, че нашите възпитаници са мотивирани, креативни, добронамерени и честни деца!
Тортата беше много вкусна, а чекът – добра утешителна награда, която тепърва ще решим заедно с децата как ще използваме.
Благодаря за участието в надпреварата за Мтел талант!
Децата от двете училища показаха истински хъс и упоритост в преследването на своите каузи.
Бургас – продължавайте да сте все така достоен противник, да дерзаете, да преследвате по-добрите възможности за бъдещото поколение на България!
И двете гимназии бяхте страшно вдъхновяващи J
Поздрави,
Viliana Staneva
Expert „External Communications“
Corporate Communications DivisionMobile

Още един реализиран проект

Fun room 1Проект: Fun Room
Местоположение: ГПАЕ „Гео Милев”, гр. Бургас
Концепция: арх. Галина Милкова
Дизайн: Think Forward (арх. Галина Милкова, инт. дизайнер Недко Николов,
Габриела ФандъковаСимеон Симеонов)
Инвеститор: ГПАЕ „Гео Милев”, гр. Бургас

Средствата са осигурени от УН и ГПАЕ“Гео Милев“

https://www.behance.net/gallery/20886783/Fun-Room

Проектът има за цел да оживи сутерена на ГПАЕ “Гео Милев” и да положи третата стъпка към неговата реновация и превръщането му в алтернативен образователно-творчески и изследователски комплекс. След обновяването на библиотеката, след реализиране на проекта за “Творческа стая” през лятото на 2014, настъпи моментът неосветеното и пустеещо фоайе пред двете стаи да претърпи трансформация.

Новото фоайе представлява многофункционално пространство, което изпълнява следните функции:

- отправна точка към библиотеката и творческата стая;
- инфо пункт за предстоящи събития, курсове и клубове в творческата стая;
- извънредна зала за извънкласни и учебни дейности;
- интерактивно фоайе с инсталации;

ТаванътПоследната функция е основна. Благодарение на нея сутеренът става привлекателна релаксираща зона за учениците през междучасието. В разговор с психолога на гимназията – г-жа Райна Бахчеванова и директора – г-жа Милена Андонова, беше дискутирана необходимостта от пространства за освобождаване от стреса и натоварването в училище. Бяха създадени две интерактивни инсталации, които да “убият” от 5 до 15мин. между всеки два часа – огледална инсталация и qr стена. Освен ефектен пространствен елемент параметричната огледална инсталация, отразяваща образа неколкократно, е метафора за необходимостта от личностно и професионално себеопределяне в тази възраст. Тази житейска задача донякъде е улеснена от наличието на qr стена. Тя е също така и резултат от твърдата позиция на гимназията в спора за използване на смартфони в училищата, а именно – тяхното разрешаване. В подкрепа на тази позиция новите технологии бяха съчетани с 72 qr кода, които отвеждат учениците към 72 забавни, образователни, научни, свързани с изкуствата сайта.

Очаквани резултати са активна почивка чрез забавна интелектуална дейност, подобряване на резултатите на учениците, увеличаване посещаемостта на библиотеката, разширяване на мирогледа им и професионално ориентиране.

Благодарим на THINK FORWARD

10303804_10154065590240648_2679334386325287883_n

Think Forward – Изключително талантливи, креативни и позитивни млади хора.

Проект: Творческа стая
Местоположение: ГПАЕ „Гео Милев”, гр. Бургас
Концепция: арх. Галина Милкова
Дизайн: Think Forward (арх. Галина Милкова, инт. дизайнер Недко Николов)

За проекта:

Творческата стая е експеримент, за който времето и експлоатацията ще покажат до колко е успешен. Архитектурата и дизайнът сами по себе си са в състояние да облагородят и провокират творчески сетивата. Те са здрава основа за разгръщането на един неизследван от учениците начин на свето- и себеусещане. Теорията на де Боно е вече твърде комерсиална, но въпреки това тя предлага задълбочен път към развиване на творческото мислене. Творческата стая може да бъде ценен ресурс, ако на нея се погледне като на катализатор за идейно, сетивно, личностно, духовно израстване, както на ученици, така и на учители. Ако замисълът й се реализира, придобитите творчески навици  на ума ще помогнат на едно поколение да открие своя потенциал и изостри сетивата си за стойностните човешки творения. Което е предпоставка за създаване на  нови.

 

Архитект Галина Милкова

 

 

 

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА-БАЗАР

От 23 до 25 април 2013 г. в РУ”Социално осигуряване”, Бургас ще се проведат Международни консултационни дни с представители на НОИ-България и Германското пенсионно осигуряване в сградата на Териториално поделение на НОИ в Бургас, на ул.Стефан Стамболов №126, ет.6.

С любезното съдействие и по предложение на домакините в приемната на 6 етаж е разположена и БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА-БАЗАР на рисунки на възпитаници на ГПАЕ”Гео Милев”.

 

KAPITANOV DESIGN облече волейболния отбор на ГПАЕ за ФИНАЛИТЕ

За първи път пет спортни отбори станаха първи на областните първенства – три баскетболни отбора на ГПАЕ “Гео Милев”  -  момчета VIII-X клас, девойки XI-XII клас, юноши XI-XII клас,  волейболният отбор на юношите XI-XII клас  отборът по бадминтон – момичета. Английската гимназия е единствена в Бургас,  която може да се похвали с този резултат. Гордеем се с постиженията на нашите спортисти и техните треньори – учители по ФВС на ГПАЕ”Гео Милев”, Бургас. Най-добрите, най-упоритите, истински запалени и отдадени на работата си.

Отборите по баскетбол девойки XI-XII клас и волейбол юноши XI-XII клас след зоналните срещи се класираха за ФИНАЛИ.

Благодарим на Красимир Капитанов, собственик на KAPITANOV DESIGN  и неговия партньор –Carpet Max, които осигуриха екипите и фланелки за отбора по волейбол.

Благодарим на Административния съд в Бургас

Днес, на Деня на юриста, Административен съд Бургас организира “Ден на отворените врати”, който се проведе в сградата на Съдебната палата, ет. 1 от 10 ч. до 16 часа.

Инициативата е част от Годишната програма за дейността на Висшия съдебен съвет за периода ноември 2012 г. – декември 2013 г. и има за цел повишаване на правната култура на гражданите и запознаване с работата на органите на съдебната система. По време на посещението си гражданите могат да се запознаят с историята, дейността и структурата на съда, да разгледат сградата на съдебната палата, да научат повече за възможностите за предоставяне на съдебно-административни услуги и информация.

От 11.00 ч. ученици от ГПАЕ “Гео Милев” – Бургас и студенти по право от Бургаския свободен университет участваха в упражнение по изготвяне на съдебно решение.

В 15.30 ч. в зала № 3 на Съдебната палата учениците проведоха симулативен съдебен процес – Касационно админстративно-наказателно дело №2536 по описа за 2013 година.

Съдийски състав: МАРЧЕЛА ГЕНЧЕВА, БОРИСЛАВА КИТАНОВА, ДАНИЕЛ ПЕВТИЧЕВ

Прокурор: АНА ИЛИЕВА

Адвокат: ВЕСЕЛА ГЕОРГИЕВА

Юрист-консулт: МАЯ БОШНАКОВА

Всички участници в процеса се държаха изключително професионално и показаха, че са готови за работа в съдебната система. Пожелаваме им отлични оценки на приемните изпити в Софийски университет и догодина да са вече студенти по право.

Честитим за професионалния празник и изказваме благодарност на организаторите на събитието за изключителното внимание към нашите възпитаници!

Снимки от съдебния процес…

В медиите…

Запис от съдебния процес: 1 част, 2 част