Microsoft Office Specialist 2017

Photographs from the 2016 Global Partner Summit, Adobe Certified Associate World Championship, and Microsoft Office Specialist World Championship, held in Orlando, FL.Certiport (www.certiport.com), бизнес на Pearson VUE, водещ доставчик на тестове за кандидатстване за работа и академичните институции по целия сват, обяви днес световните шампиони на Microsoft Office Specialist (MOS) в Microsoft Word, Excel и PowerPoint. Най-популярната конкуренция в областта на технологичните умения на Microsoft Office и единствената, одобрена от Microsoft от създаването й през 2002 г.
В През 2016 година състезанието привлече над 700 000 уникални кандидати от 120 държави, които се явиха MOS сертификационен изпит, за да докажат, че владеят продуктите на Microsoft Office. Регионални състезания се проведоха по целия свят и 150 финалисти от 48 държави се състезаваха в последния кръг на състезанието в Орландо, Флорида, САЩ.
Световните шампиони от 2016 специалисти на Microsoft Office са:
– Лаи Тин Минг, на 16 години, Хонконг, Microsoft Word® 2013
Георги Бошев на 18 години, България, Microsoft Word® 2010 – ПГПАЕ”Гео Милев”
– Райън Каталф, на 17 години, САЩ, Microsoft PowerPoint® 2013
– Ка Хей Чао на 17 години, Макао, Microsoft PowerPoint® 2010
– Pak Hei Lee, на 18 години, Хонконг, Microsoft Excel® 2013
– Kuan Hou Lei на 16 години, Макао, Microsoft Excel® 2010

През 2017 година финалистите за България от нашата гимназия са трима и ние им пожелаваме успехи:

ДаниелаДаниела Павлова, XI клас
За трета поредна година Даниела ще класира в различни катигории за финалите на Световното състезание. Нейните познания по технологги не само в сферата на Microsoft Office, тя се интересува от администриране на мрежи, поддръжка и управление на операционни среди, програмиране и др. Нейното желание е да изучава технологии извън България и езиковата и подготовка е изключителнот висока. Интересува се от математика и физика и е щастлива, че ще участва на финалите през 2017 година.

Николай Колев X клас
Невероятно талантлив математик, с интереси в сферата на физиката това е един невероятно работоспособен младеж. Последната година той се обучава в американзско училище по едногодишна програма за обмен, което му даде възможност да покрие множество международни сертификати, свързани с математиката и физиката. Технологиите обаче не са на втора линия при него и той интензивно се занимава с програмиране. През последната година е покрил над 10 сертификационни изпита на Microsoft – Master Office 2013, Operating System Fundamentals, Development Fundamentals и др.

Христо Бакърджиев, X клас
С изключително постоянство и интерес към програмирането преминават трите години на Христо в гимназията. Той се интересува и посещава допълнителни курсове по програмиране в БСУ, участва във всички състезания и хакатони, свързани с програмиране. Неговият фокусиран интерес се разширява единствено и само в сферата на IT и той живо се интересува от всичко технологично. От продуктите на Microsoft Office той учи основно Excel, което би му помогнало в бъдещата му работа, свързана с технологиите. През последната година е покрил 6 сертификациоонни изпити на Microsoft от групата MTA.

Posted in SchoolOpenDays 2017

Leave a Reply