W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

ГПАЕ "Гео Милев" Бургас

World Philosophy Day 20 November 2014

От 2002-ра година насам ежегодно всеки трети четвъртък на месец ноември в различни страни по цял свят  изследователи, учени, писатели,  общественици, учители, преподаватели , ученици, студенти, различни професионални и неформални общности и  организации честват Световния ден на философията. Денят е определен по инициатива на UNESCO  и е вписан в официалния календар на организацията като празнично събитие през 2005 година.

По случай този ден, ученици от Философска школа „Светове“ с помощта на г-жа Надежда Кръстева по свой начин решиха да го отпразнуват. Те провокираха съучениците си и учителите да напишат любима за тях мисъл или да разсъждават върху фрагмент от философска такава. Беше изключително забавно и интересно и резултатът надхърли очакванията ни.

Освен големия интерес, празникът провокира и философски дебати. Не всички бяха съгласни с мнението на другите и това породи множество дискусии, в които се включиха много от преподавателите и учениците. Целта на тази интересна инициатива се сбъдна и за нас, представителите от философската школа, ще бъде интересно, ако тя се превърне в традиция за Гимназията. По този начин философското наследство ще се съхрани и ще буди все по-голям интерес у подрастващите.

Теодора Денева

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *