W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

ГПАЕ "Гео Милев" Бургас

За нас

      Школуването във философията е осъзнат стремеж да търсиш смисъла, света, себе си. Някъде по този път се срещаме (аз и моите ученици) и съпреживяваме едни духовни изблици и по-приглушени „движения на душата“, които са неповторими. Някои пристъпват към това общение като търсен извор, за който отдавна са били жадни. Други идват плахо, не съвсем сигурни какво да очакват. Така или иначе, обичайно петъчните ни сбирки, винаги носят една размяна на мисли и идеи, които ни помагат по пътя към себеоткриването, себенадмогването и очовечаването на света, в който живеем. Тези наши духовни търсения външно се изявяват в участието в конференции, олимпиади, различни форуми. Постиженията, разбира се, са в духовното ни израстване, в онези вътрешни стъпала, които изминаваме в собственото си изграждане. Но ако трябва да очертаем  най-ярките публични постижения, които ученици от Гимназията с преподаване на английски език „Гео Милев“ в град Бургас досега са имали, ще ги свържем най-вече с имената на Мария Пашова, която през 2002 г. стана национален победител в Олимпиадата по философия и участва на Международната олимпиада по философия в Токио, на Стоян Кирязов, класирал се в шестицата на Националната олимпиада по философия през 2004 г., на Мария Коева, която два пъти участва на национален кръг на Олимпиадата – през 2004 и 2006 г., на Димитър Станчев  и Божидар Балтов с отлично участие на националния кръг на олимпиадата по философия съответно през 2012  и 2013 г.

      Търсенето продължава, пътят е този, който ни води, копнежът по един по-смислен и по-човечен свят не ни дава мира и ни прави да бъдем!

                                                                                                                                                              Надежда Кръстева