Бъдеще в САЩ за талантливите възпитаници на АЕГ “Гео Милев “

На 27 октомври учениците имаха възможността да се срещнат с капитан Даниел Маюро и асистента му Браян- представители на американското Посолство в България. Те представиха на младите таланти условията за образование в САЩ и в хода на дискусия бяха коментирани стандарта и начина на живот, пост COVID-19 обстановка , както и новите професии.

Срещата започна с представянето на клуба по предприемачество и постиженията на едни от най-успешните възпитаници на АЕГ „Гео Милев“- Виолета Ершова, Бионсе Бутева и Николай Петков. Те демонстрираха успехите на елитната бургаска гимназия.

Даниел Маюро и Браян разясниха пет основни стъпки за началото на образованието в чужбина- обучението, кандидатстването, сдобиването с  американско гражданство и подготовката за заминаването. Въпросите, чиито отговори учениците имаха най-голямо желание да научат, бяха:

 „Как да се свържем с ментор?“

„Какви са условията на здравната осигуровка?“

„Какви са привилегиите на американското гражданство?“

 

Обменът на информация бе наистина ползотворен. С нетърпение учениците на АЕГ „Гео Милев“ Бургас очакват нови и вълнуващи срещи с представители на Американското Посолство в България.