Голямата награда от XIV Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“ дойде в АЕГ „Гео Милев“, Бургас

XIV Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“ – Русе`2021 приключи с признание за творчеството на наш ученик. Възпитаникът на Английската гимназия Николай Петков от XII Д клас отново беше отличен от журито на престижен литературен конкурс.

За пореден път форумът, организиран от Община Русе и Общинския детски център за култура и изкуство, даде възможност на ученици от II до XII клас да проявят таланта си в областта на художествената литература и журналистиката. Конкурсът е вписан в Националния календар на Министерството на културата и е подкрепен от РУО–Русе.

Тази година в него участваха 85 млади автори от цялата страна и шест журналистически екипа. Темите във всички възрастови групи бяха посветени на 165-ата годишнина от рождението на писателя Стоян Михайловски.

Николай Петков получи Голямата награда (Статуетката „Стоян Михайловски” и парична премия) в раздел „Литературно творчество”. Отличието е за разказа „Гларопуле“ и стихотворението „Когато озаряваш мислите ми“.

Ето какво сподели младият автор: „Благодаря на журито на XIV Национален ученически конкурс „Стоян Михайловски“ за уважението и за оказаното чрез тази награда доверие! Радвам се, че тя идва тук, в Бургас, в Английската гимназия, и я посвещавам на своята майка, която може да вижда невидимите неща.“

 

Поздравяваме нашия ученик с 36-ата му награда от литературен конкурс и му пожелаваме успешни изяви през цялата учебна година!