Дни на Корея в Бургас

ПРОГРАМА

Изненади

2 септември, 16:00 ч. Искате ли да се снимате с корейска традиционна носия или да поиграете корейска игра? Още много изненади и подаръци ви очакват пред „Морското казино“, заповядайте!

К-поп

2 септември, 18:00ч. Бургаската К-поп кавър група „COUNTDOWN“ са подготвили RANDOM PLAY DANCE, заповядайте в Морската градина в 18:00ч., за да танцуваме и да се забавляваме заедно!

Фотоизложба

2 – 30 септември 2022 През целия месец септември пред Културния център ще бъде показана фотоизложба, представяща традиционна корейска архитектура. Посетителите ще могат да видят как традицията съжителства с модерната архитектура и да преоткрият важността на баланса с природната среда.

Корейски филм

2 септември, 21:00 ч., открита сцена „Охлюва“ „Съдебни заседатели / Jurior8“ (2019) e съдебна комедийна драма, базирана на действителен случай от 2008г., когато мъж на средна възраст е обвинен в убийството на собствената си майка. Първоначално признава своята вина, но в последствие той се отказва от показанията си, заявявайки, че не си спомня нищо от нощта на престъплението. Състав от осем съдебни заседатели – граждани, които доброволно участват в съдебния състав, решаващ дадено дело – трябва да помогнат при разплитането на случая. Филмът пресъздава първото съдебно дело в Република Корея с участието на граждани в ролята на съдебни заседатели, повдигайки сериозни теми като същността на закона и ролята на обществото, но го прави по лесно-разбираем начин, с чувство за хумор и с много човечност. Филмът е с български субтитри. Входът е безплатен. Не се препоръчва на деца под 12 години.

Повече информация:

 

София Елефтериу, отдел „Култура“, Посолство на Република Корея 02 9712181 sofia@mofa.or.k