Екзотичното пътешествие из езика и вълнуващата култура на страната на изгряващото слънце продължава!

На 10.06 2021г. културното аташе към посолство Япония в България посети Английска Езикова Гимназия в Бургас. Елитното училище е първото, което спечели проект със съдействието на Община Бургас и Японската фондация да се изучава японски език от любознателните  ученици. Г-жа Хигаки изрази своето задоволство от невероятния интерес на учениците към историята, културата и енигмата на езика. 

С изключително задоволство г-жа Хигаки поздрави АЕГ „Гео Милев“ Бургас относно спечелването на пореден проект в областта  на изучаването на японски. Елитната гимназия е единствената, която спечели проект за следващата 2021-2022 учебна година . Освен проект за изучаване на японски език АЕГ  спечели и проект за закупуване на учебници и помагала директно от Япония. На срещата г-жа Хигаки получи символичен подарък от АЕГ, както и подари картички, символизиращи чара и обаянието на Япония.

През месец август в Бургас ще се проведат дни на Японската култура , в която са поканени да вземат участие талантливите ученици на елитното училище. Г-жа Хигаки благодари за топлия прием и с удоволствие сподели , че ще се радва на едно топло, дълготрайно и ползотворно сътрудничество!