КАУЗА В ЧЕРВЕНО И БЯЛО

Според народното поверие, червеният цвят има силата на слънцето и дава жизненост на всяко същество. Белият цвят символизира чистотата, невинността и радостта.

В духа на българските традиции и символи на пролетното пробуждане, учениците от 9 в клас с класен ръководител Милена Майсторова се обединиха в обща кауза – организираха Благотворителен мартенски базар в помощ на малкия Стефчо.

Преди пролетното пробуждане в месец март тази година, ученици от различни класове, членове на Креативното ателие на АЕГ „Гео Милев“ – гр. Бургас с ръководители: Десислава Димова и Катерина Димитрова и учениците от 9 в клас,  ръчно изработиха мартеници, предимно от вълна и дърво, грижливо завързаха усуканите бели и червени вълнени нишки с пожелание за здраве и плодородие в началото на новия цикъл в природата. В два дни от февруари, по време на голямото междучасие, учениците от класа – организатор предоставиха възможност на всеки /ръководство, учители и ученици/  да закупи ръчно изработените мартеници за любимите си хора. Събраните средствата от продажбите по време на Благотворителния мартенски базар, както и даренията, направени в дарителската кутия, ще бъдат преведени по дарителската сметка на малкия Стефчо, за да може той отново да проходи и да сбъдне мечтите си.

Нека символът на пролетта носи пожелание за здраве и бързо възстановяване на малкото дете!

 https://www.burgas.bg/bg/novini/da-pomognem-na-7-godishniya-stefan-da-prohodi-otnovo