Коледна магия в Английска езикова гимназия „Гео Милев“-Бургас

Декември се изнизва с последните си дни в необичайно за града ни студено време, но топлината струи от предпразничната радост и от сътвореното добро в Английска езикова гимназия „Гео Милев“.

Зарадваха ни красивите картички, изработени от учениците в часовете по изобразително изкуство под напътствията на г-жа Десислава Димова, коледната украса на учебните стаи и на сградата, милите жестове на внимание между паралелките и техните ръководители, предпразничните снимки на класовете край училищната елха, „Войни с миймове“ на Клуба за електронни медии (с наставник г-жа Валентина Атанасова), поредните награди – признание за труда на нашите таланти в различни области.

С благотворителната си инициатива момичетата и момчетата от VIII„д“ (с класен ръководител г-жа Ивелина Филипова) ощастливиха деца и възрастни хора от Бургас, като им подариха  коледни сувенири и картички, които направиха сами и с помощта на родители.

Прекрасните изненади (обща и персонални), поднесени от чудесния VIII„е“ (с класен ръководител г-жа Валентина Атанасова), бяха израз на внимание и признание към труда на всички работещи в гимназията – учителите, хигиенистите, охрaнителите и служителите.

Училищната кампания „Коледна магия“, организирана от Учебните компании „Green REBORN“, „New REBORN“ и „Digital REBORN“ под надслов „Да подсилим Коледния дух!“,  се осъществи в различни индивидуални и колективни инициативи на учениците и учителите. Учебните компании обявиха четири конкурса – „Най-вдъхновяващо Коледно пожелание“, „Най-красива Коледна картичка“, „Най-атрактивна дигитална Коледна картичка“, „Най-красива Коледна курабийка“.  Като представителна изява на Клуб „Предприемачество“ партньорите в ученическите фирми проведоха четиридневен Коледен базар, на който предложиха изделия, създадени от самите тях. Бизнес дейността се изразяваше в производство на стока, подреждане на фирмен щанд и извършване на продажби. Под вещото ръководство на Виолета Ершова, Ирена Бонева и Снежа Количева и при отлична координация младите предприемачи не само осъществиха успешно бизнес целите си, но укрепиха авторитета на  учебните компании в общността. Дейността бе демонстрация на наученото в клуба: организиране на производство и продажба на стоки, екипна работа по отдели, ефект от проучването на интереса на клиентите и постоянното обогатяване на асортимента, привличане на клиенти, финансов оборот на фирмата, приход-разход-печалба, водене на касов отчет, лоялност на партньорите към фирмата и качество на партньорството.

Трогателно искрени и в духа на Коледната магия бяха посланията на участниците в конкурса „Най-вдъхновяващо Коледно пожелание“. Габриела Димитрова, Сияна Железарова, Виктория Кулева, Симеон Минков и Стела Минкова от ІХ клас, с преподавател г-жа Даниела Денева, отправиха своите благопожелания към всички ученици, учители и служители на гимназията. Компетентно жури (г-н Красимир Иванов, Снежа Количева и Николай Петков) излъчи победител, а авторите получиха грамоти и награди.

Присъединяваме се към вдъхновяващото обръщение на Габриела Димитрова, класирана на първо място в конкурса:

„Весела Коледа и нека щастието лудува в твоя дом!

Нека в тихата и свята Коледна нощ всеки да усети коледния пламък стоплящ сърцето!

Пожелавам ви да усетите най-голямото Коледно чудо – щастието в чистата му форма! Та кое е по-хубаво от аромата на прясно изпечени коледни сладки, елхата, внасяща уют в дома. Иска ми се вечно да е Коледа, но тогава тя ще загуби силата си. Затова се наслаждавайте на празника, той не е вечен. Обичайте, бъдете щастливи, веселете се! Ценете Коледа, защото тя е нашето оправдание да се видим и чуем с всички толкова далечни хора.

Весели празници на всички!“

Щастливо посрещане на Рождество Христово и на Новата 2022 година!