МАГИЯТА НА СЛОВОТО

На 26 май от 9 ч. учениците на АЕГ „Гео Милев“ съвместно със своите преподаватели ще отпразнуват  Ден на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност под надслов Магията на словото.

Тържеството ще даде възможност на възпитаници на Английската гимназия да се включат в различни творчески работилници, спортни състезания и викторини.

На събитието ще присъстват гост-лектори от университет „Проф. д-р Асен Златаров“ , които ще отговарят на въпроси, свързани с богатството на езика ни.

Ученици от ПГТ „Асен Златаров“ ще демонстрират кулинарните си умения и ще предоставят възможност на всички гости да опитат от вкусните изкушения, приготвени за тях. 

Събитието се осъществява със специалното съдействие на нашите спомоществователи: ММЦ, гр. Бургас, сладкарска верига „Захаро“, сладкарска верига „Роза“, пекарни „Зиа“, Store.bg, онлайн магазин Ozone.bg, агенция за специални събития „Кригея“, гр. Бургас, магазин за спортни стоки „Декатлон“, гр. Бургас, магазин КОМСЕТ, гр. Бургас, магазин ЕМ АРТ, гр. Бургас, завод за сладки изкушения „Победа“, художествени галерии Artholics и Wine Gogh, гр. Бургас.