НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“ „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации“

За втора поредна година ученици и учители от АЕГ „Гео Милев“ гр. Бургас взеха участие в „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации“ по Национална програма „Иновации в действие“. През изминалата седмица от 02.06 до 04.06.2021 г. те посетиха Първа езикова гимназия – гр. Варна където активно участваха в Проектно базираното им обучение съвместно с АЕГ „Гео Милев“ – гр. Русе.

Първият ден гостуващите учители и ученици бяха запознати с МТБ на училището домакин – Първа езикова гимназия – Варна и останаха впечатлени от новия физкултурен салон, изграден с помощта на Община Варна и актовата зала, построена по проект на техен възпитаник, която е избрана за сграда с най-добър архитектурен дизайн.

Гостуващата група от Бургас бе впечатлена от ентусиазма за работа и постигнатите резултати през четирите години, в които колегите от Първа езикова гимназия и АЕГ „Гео Милев“ гр. Русе и техните ученици са постигнали в Проектно базираното обучение, за удовлетворението от добре свършената работа през целия период, в който и двете гимназии са иновативни. Разказаха за всички трудности и перипетии, през които са преминали, но въпреки всичко се гордеят с постигнатите резултати и отлично свършената работа.

Учениците от АЕГ „Гео Милев“ гр. Бургас се включиха активно в проектната дейност. Бяха разпределени към екипи от ученици на Първа езикова гимназия. Два дена помагаха за решаване на поставените задачи, разработване на проект и създаване на презентацията за представяне на проектната дейност на екипа. Последният ден бяха проведени защитите на проекта пред публика в актовата зала, където учениците от АЕГ „Гео Милев“ гр. Бургас впечатлиха публиката с уменията си за екипна работа и презентационни умения. Всичко това може да бъде видяно във видеозаписа, направен в деня на защита на проектите и излъчван онлайн през страницата на АЕГ „Гео Милев“ гр. Бургас.

Посещението във Варна бе изключително ползотворно, както за учителите от АЕГ „Гео Милев“ гр.Бургас, така и за учениците, които споделиха,че „…Проектът със сигурност беше забавен. Допренесе за социализирането ни с хора от различни краища на страната, обогати уменията ни за работа в екип … и даже правене на спагетени конструкции – наистина беше изключително преживяване! … Тръгваме си с прекрасни нови запознанства, които смятаме, че ще се превърнат в приятелства за цял живот…“

 

Ръководството на гимназията изказва своята благодарност към Ивайла Митева и Малена Малчева от 10в клас и на Ясен Жеков и Денислав Драчев от 10а клас за достойното представяне на гимназията в „Мобилността за популяризиране и мултиплициране на добри иновации“ по Национална програма „Иновации в действие“.