Николай Петков от ХІІ „д“ клас получи 50-ата си литературна награда

 

С класирането си на първо място в Националния средношколски конкурс „Възкресения“, организиран от Регионалния исторически музей в Добрич, Николай Петков от ХІІ „д“ клас получи 50-ото си литературно отличие. От 9. до 12.клас той е сред най-награждаваните млади творци в страната през последните години.

През месец февруари за участието си с есе в Национален младежки конкурс по проект „Дигитална библиотека „Българска литературна критика“ Николай получи наградна значка от Българската академия на науките, а също и една от специалните награди (на НЧ „Любен Каравелов 1940“ – участие в Международния литературен фестивал „Свято слово“) в Националния конкурс за любовна проза „Млад разказвач“, който се провежда в памет на писателя Атанас Радойнов.

В броените дни преди края на обучението си в Английската гимназия Николай продължава да ни радва със своите успехи и да допринася за затвърждаването на авторитета на училището. Наскоро той и неговият съученик от ХІІ „д“ клас Добрин Христов отново прославиха гимназията. В VIII издание на Националния литературен конкурс „Стамен Панчев“, организиран от Община Ботевград, Дружество „Орханиец“ и Сдружение на литературните творци от община Ботевград “Стамен Панчев“, Николай е класиран на първо място във втора възрастова група, категория „Поезия”.

Специалната награда в същия конкурс е присъдена на Добрин Христов за неговото стихотворение “Войник“, посветено на Стамен Панчев. Добрин получава парична награда от община Ботевград и специално изработен плакет от дружество “Орханиец“.

Пожелаваме на двамата автори творческо дръзновение и успехи!