ОТНОВО – ПЪРВО МЯСТО В ДЕБАТИТЕ!

Преди няколко седмици, на 27 и 28 ноември, бе проведен есенният регионален Турнир на Фондация БЕСТ в категория Дебати на английски език. Училището се представи с три отбора – участници в клуба по Интернет проучвания и ораторско майсторство.

Отборът ветерани, съставляван от Малена Малчева (11в), Ясен Жеков (11а) и Денислав Драчев (11в), отново доказа, че е №1 в България, спечелвайки първото място на турнира сред множество други участници от източна България. Поздравления за нашите дебатьори! В четири от петте рунда те успяха да надделеят и се класираха за Националното състезание.

Другият ни отбор ветерани: Светослава Търпанова (10а), Иво Радев (10а) и Натакия Бербенлиева (10а), успя да се яви в четири рунда. Учениците демонстрираха невероятни умения за работа в екип и публична реч, въпреки техническите проблеми по време на състезанието, провеждано в платформата „Дискорд“.

Нашият отбор новаци не остана по-назад с постиженията си! Далия Бахчеванова (8а), Виктор Стефанов (9а) и Велизар Александров (9а) представиха училището в категория Дебати за начинаещи в турнира. Те дебатираха отлично и успяха да се класират за Националното състезание. Подготвиха се за отрицателно време, дори в затрудняващата ги онлайн среда.

Успехите на нашите отбори събраха много зрители и станаха гореща тема за разговор. По време на финалния рунд, в който нашият ветераните от 11 клас представиха училището, борейки се до последно за победа, напливът от публика стана дори пречка за провеждането на дебата.

Поздравления на даровитите ни дебатьори и неизменната им победа! Отново защитихме престижа на гимназията!

Уменията на Малена, Денислав и Ясен бяха признати от Фондация БЕСТ, която ги покани за участие на живо, в София, в шоукейс за дебати, представен пред известни адвокатски кантори.  Събитието ще се състои на 09.01.2022 и ще бъде излъчено онлайн в реално време!

 

Браво, победители – гордеем се с вас!

Автор: Дарина Мирева, VIII ‘е’ клас