Повод за гордост!

След четирите призови места от 2020 г., отново АЕГ „Гео Милев“ има победител във ВТОРИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА РИСУНКА И ЛИТЕРАТУРНА ТВОРБА ПОСВЕТЕН НА НИКУЛДЕН организиран от Община Бургас и Народно читалище “Фар – 1946” 

През тази учебна година със своята живописна творба ВЕСЕЛА ЕФРЕМОВА от 10е клас отбеляза почитането на Св.Никола като покровител на рибарите  и зае ПЪРВО МЯСТО в конкурса. Тя пресъздава, със своите краски, вярванията че на този ден се затваря морето и приключва есенно-зимния риболовен период. След този ден традицията забранява ловенето на риба до пролетта. Така рибарите не само се запазват от зимните стихии, но и оставят морето да възстанови своето рибно богатство през пролетта.  

Със своята страст към изобразителното изкуство Весела има безброй участия в различни общински, национални и международни конкурси, както и много завоювани призови места. 

Весела, гордеем се с теб и ти желаем да продължаваш да твориш за морето и нашия град Бургас! Да бъдеш все така успешна и да ни радваш с творбите си!