ПОВОД ЗА ГОРДОСТ

На 17.02. 18.02.2024 г. възпитаничката на АЕГ „Гео Милев“, гр. Бургас Стефани Чучукова стана вицешампион в ОПЕН турнир по класически шахмат „Weekend Şahist Bucureştean ed.57“, постижение, равносилно на голям успех. Тя завоюва второто място с впечатляващ резултат от 5,5 точки от възможните 7, класирайки се единствено след СМ Coicev Matei-Andrei. В турнира участваха 71 състезатели от Румъния, Канада, България и Украйна.

Стефани редовно участва в уикенд турнири в Букурещ. Тя има вече 7 статуетки, спечелени през последната година от турнири в Румъния за първите си места за жени в различните контроли класически шахмат и блиц. 

В навечерието на Коледа Стефани отново спечели първа женска награда в поредно издание на турнира по класически шахмат  и покачи значително индивидуалния си ЕЛО коефициент. 

Съвсем наскоро на 10.02.2024 г. тя завоюва първа награда за жени и в турнира Купа „Янко Гюзелев“, провеждащ се ежегодно в Бургас, където тази година се включиха 67 състезатели от България, Великобритания, Русия, Казахстан, Украйна и Германия.

Във временната  ранглиста на FIDE от 01.01.2024 г. AIM Стефани Чучукова е в топ 100 на света в трите контроли класически шахмат, ускорен и блиц при девойките, родени през 2006 г.