Поредно признание за Английска езикова гимназия „Гео Милев“

В социално и културно отношение  Денят на народните будители в Бургас тази година беше отбелязан с тържествена церемония, проведена в сградата на Областната управа. На нея бяха поканени изтъкнати бургазлии от различни области на живота и определени от професор д.н. Мария Нейкова (областен управител на Бургас) като съвременни будители.

Сред тях присъстваха зам.-кмета на община Бургас Йорданка Ананиева, директорът на Държавната опера – Бургас, директорът на  Музикалното училище „Панчо Владигеров“, представители на Центъра  за съвременно изкуство, актьорът от Драматичния театър „Андриана Будевска“ Стоян Памуков, проф. Христо Бозов, директор на Комплексния онкологичен център. Наред с тях беше поканен и талантливият писател от Английската гимназия Николай Петков. Той беше най-младият от присъстващите и бе отличен наравно с другите за своя литературен принос от активно и успешно участие в редица конкурси, издигането на престижа на Бургаска област, спомагането за нейното утвърждаване като център на млади таланти и бъдещи хора на изкуството и културата.

От трибуната младият автор постави проблема за душевния гнет, който е много по-страшен от физическата слабост и призова присъстващите, както и всички хора, да бъдат отговорни и духовно адекватни в трудните времена, в които живеем. Той не пропусна да благодари и на своята учителка по български език и литература, както и негов класен ръководител – г-жа Костадинка Недялкова.

Пожелаваме на Николай още много успехи в литературния, както и във всеки спектър на живота!

Снимков материал: 
Губернаторът проф. Мария Нейкова отличи съвременните будители (flagman.bg)