Таланти на словото от АЕГ „Гео Милев“ на финала на Фестивала  на младите в изкуството „Дълбокото синьо море“, гр. Бургас – издание 2023 г.

Поредното издание на Фестивала приключи, каквато е традицията, с Литературно матине, проведено на 14.10.2023 г. в залата на хотел „Марина – Бургас“. Младите ни поети и писатели, участници в него,  прочетоха откъси от свои авторски произведения. Дванадесетокласничката Христина Димитрова сподели с присъстващите стиховете си „Море от любов“, единадесетокласничката Сияна Железарова – творбата си „Морето в теб“, а десетокласничката Никол Йотова – стихотворението си „При моста…“.  Йоана Джорева от 9. клас финализира представянето на нашите творци лирици с произведението си „Новата реалност“. Впечатляваща беше и изявата на младите ни прозаици. Нашият вече утвърден автор – десетокласничката Йоана Стоянова – прочете откъс от разказа си „Скъпа мамо…“, базиран на истинската история и номиниран за финалист на Десетия международен литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена“. Повод за гордост ни даде и Ива Иванова от 8. клас, която представи епизод от творбата си в проза „Чудото на Рождество“. Още двама ученици от гимназията ни, членове на Творчески клуб „За хвърчащите хора“ в Центъра за млади таланти – гр. Бургас, се включиха в литературното четене с откъси от свои произведения – дванадесетокласниците Александра Сариева и Иво Радев.

Всички наши участници в заключителното събитие на четвъртото издание на Фестивала показаха умение да се изразяват с красиво и искрено слово, в което да „обличат“ вълненията и мечтите на младостта си, и заслужено бяха възнаградени с аплодисментите на присъстващите. Възпитаниците ни, изявили се в Литературното матине, доказаха, че в елитната Английска езикова гимназия учениците, които са открили себе си в необятния свят на Изкуството, имат възможност да развиват и усъвършенстват таланта си с всеотдайната подкрепа на своите преподаватели.