АЕГ „Гео Милев“ открива 2021-2022 учебна година

Отново е 15.09. и АЕГ „Гео Милев“ посрещна своите възпитаници с вълнуващо тържество за откриване на 2021-2022 учебна година. На събитието присъства г-жа Весна Балтина, заместник-кмет „Стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата“. Тя поздрави учителите и учениците с началото на новата учебна година. Приветствие произнесе и г-жа Жаклин Нейчева, директор на АЕГ „Гео Милев“. Към присъстващите на тържеството се обърна г- жа Кейдия Кинг, помощник-учител по програма „Фулбрайт“, вече преподавател по английски език в гимназията. В началото на новата учебна година към екипа на елитното училище се присъедини и г-жа Лиян, която е  единственият преподавател по китайски език, изпратен от института „Конфуций“ в България. Тя също приветства своите колеги и бъдещите си ученици. 

Преди да престъпят за първи път прага на Английската гимназия, новоприетите  възпитаници участваха в тържествен ритуал. Представители на всички паралелки от випуска на 8. клас – учениците, приети с най-висок бал – произнесоха от свое име и от името на съучениците си клетвено слово  :   да приемат ценностите на общността на АЕГ, към която от днес принадлежат, да съхранят духа на АЕГ, утвърден от техните предшественици, да пазят и издигат авторитета на АЕГ, граден в продължение на пет десетилетия преди тях, с думите и делата си да бъдат достойни за званието „геомилевци“, завещано им от патрона на половинвековното училище.

Тържеството завърши с кратка музикална програма с участието на талантливите възпитанички на гимназията – певиците Савина Великова от 12. В кл. и Катрин Петрова от 11. Е кл. Цветелина Стоянова от 10. Д кл. изпълни стихотворението „Лятото изтече…“ на бургаската поетеса Петя Дубарова.

Началото и краят на тържеството бяха отбелязани с новия химн на АЕГ „Гео Милев“ – „Now, then, tomorrow“.

 

Честита 2021-2022 учебна година! Да е здрава и успешна за всички, които носят в сърцата си стремеж към Знание и почитание към Просветата!