Участие на ученици от АЕГ „Гео Милев“ в Регионалната ученическа конференция „Петя Дубарова и любовта“

На 25 април в сградата на НЕГ „Гьоте“, гр. Бургас се проведе регионална ученическа конференция на тема „Петя Дубарова и любовта“, с която се отбеляза 61-та годишнина от рождението на бургаската поетеса. Събитието бе организирано от РУО – гр. Бургас и бе насочено към учениците от 11. и 12. клас.

Темата за Петя и любовта бе представена през погледа и светоусещането на младежи от няколко училища в региона: НЕГ „Гьоте“, гр. Бургас, ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, гр. Бургас, АЕГ „Гео Милев“, гр. Бургас и СУ „Христо Ботев“, гр. Карнобрат

Анелия Султанова, Светлозара Стоянова, Светослава Търпанова, Цветана Механджиева и Цветелина Стоянова от 11. клас на Английската гимназия споделиха идеите си и изложиха своя прочит на заложеното в учебната програма стихотворение на Петя Дубарова „Посвещение“ . Всички участници говориха за любовта и нейните предизвикателства.

Почетен гост на конференцията бе д-р Добрина Топалова – учител и литературен критик. Тя запозна младите творци със своето изследване за вечно младата Петя и представи книгата си „Явлението Петя Дубарова“. Учениците се заредиха с позитивна енергия и си взеха искра от огъня, който госпожа Топалова запали по време на лекцията си.