Хореографът на мажоретния състав към АЕГ „Гео Милев“, Стела Михова 11.Г клас, победител в Първи национален брейк турнир, в категория девойки 16-18 годишна възраст.

Първи национален брейк турнир се проведе на 3 юли в тренировъчна зала на „Арена Армеец“ в София. Организатор бе новосъздадената Българска брейк федерация (ББФ), която вече е лицензирана от Министерството на младежта и спорта. За първите републикански титли в събота се състезаваха представители от клубове от цяла България във всички възрастови групи. Състезанието се състоя в индивидуална надпревара по категории и отборно надиграване до 18-годишна възраст. Сред оспорвано надиграване от над 120 участници в различни възрастови групи Стела Михова завоюва I-во място в категория „Девойки 16-18 год. възраст“. Сега след като брейкът вече е част от олимпийското семейство, тя ще се състезава сред най-добрите в света на Олимпийските игри през 2024 г. в Париж. 

 

Поздравления за този пореден успех! Стеле, пожелаваме ти, докато танцуваш с такава лекота, да осъществиш всичките си мечти, да покориш всички върхове и, разбира се, никога да не спираш да ни вдъхновяваш с това висше изкуство – танцът.