Ярко присъствие на учениците от АЕГ „Гео Милев” във „Фестивала на младите в изкуството”

Между 13 и 17 октомври 2020 година в хотел „Марина” в Бургас  се проведе „Фестивалът на младите в изкуството“. Организиран    бе от Община Бургас и НХА с филиал в Бургас.   Събитието“Литературен купон“ беше част от програмата на младежкия фестивал. В него участваха възпитаници от 7 бургаски гимназии, включително и АЕГ „Гео Милев“ . Водещ  беше нашият дванадесетокласник Алекс Желязков, който  със своя артистизъм и импровизаторски талант допринесе за прекрасната атмосфера и настроението в залата.

След думите на проф. Светозар Бенчев и на Людмила Кутиева събитието бе открито от Сияна Христова и Анастасия Каплина, също възпитанички на Английската гимназия от 12 клас, които емоционално изпълниха текстове  от Пейо Яворов и Георги Господинов.  Интерес предизвика   авторското стихотворение „Кралят“ на  Алекса Георгиева от 10 клас.  Калина Мидюрова от 11 клас прочете откъс от свое есе. Нашите млади таланти доказаха , че в Английската гимназия се раждат бъдещи творци.

               Да подкрепят своите ученици на събитието присъстваха литераторите от АЕГ Мариана Ведричкова и Ася Хаджирачева.

               Наред с прекрасните авторски произведения  организаторите бяха  подготвили игра, с която да се създаде „литературна верижна реакция“ и   младите таланти на Бургас да се запознаят помежду си.

Организаторите бяха подготвили любимите музикални парчета на участниците в Първия литературен фестивал, а за веселото настроение се погрижи и „9 бенд“, формация към читалище „Светлина“, град Поморие, която направи  този фестивал  още по-цветен и невероятен.

Репортер от събитието: Паола Дичева  от 10г клас