15-ти септември 2022 г. в АЕГ „Гео Милев“ – отново заедно!

 

На 15.09.  АЕГ „Гео Милев“ отвори вратите си за тържествено  откриване на 2022-2023 учебна година. На събитието присъства г-н Мирослав Гърненков – председател на Училищното настоятелство. Г-жа Жаклин Нейчева, директор на гимназията, отправи приветствие към учениците на елитното половинвековно училище, към техните родители и преподаватели.

Преди да престъпят за първи път прага на бургаската Английска езикова  гимназия, новоприетите  възпитаници участваха в тържествен ритуал. Представители на всички паралелки от випуска на 8. клас – учениците, приети с най-висок бал – произнесоха от свое име и от името на съучениците си клетвено слово. На фона на песента „Клетва“ в изпълнение на група „Щурците“ развълнуваните осмокласници обещаха да приемат ценностите на общността на АЕГ, към която от днес принадлежат, да съхранят духа на АЕГ, утвърден от техните предшественици, да пазят и издигат авторитета на АЕГ, граден в продължение на пет десетилетия преди тях, с думите и делата си да бъдат достойни за званието „геомилевци“, завещано им от патрона на училището.

Тържеството завърши с кратка музикална програма с участието на певческите  таланти на гимназията – Катрин Петрова от 12. Е кл. и  Ралица Кондакчиева от 9. Д кл. Сияна Железарова от 10. Б кл. изпълни стихотворението „Доброта“ на бургаската поетеса Петя Дубарова, възпитаничка на училището. На финала Кристиана Митева от 12. Е кл. и Жечо Станев от 11. А кл. заедно със свои партньори от Ансамбъл „Зорница“ изпълниха Варненски танц. Началото и краят на събитието бяха отбелязани с химна на АЕГ „Гео Милев“ „Now, then, tomorrow“.

Честита 2022-2023 учебна година! Да е здрава и успешна за всички, които носят в сърцата си стремеж към Знание и почитание към Просветата!