ДЕНЯТ НА ЕВРОПА

Денят на Европа е посветен на мира и обединението в Европа. Това дискутираха и учениците в часовете си по История и цивилизации при г-жа Милена Андрешева. Денят на Европа е един от европейските символи, които насърчават единството между европейците. 

В часовете по Английски език на г-жа Катерина Димитрова в 9Б клас с всеки урок разглеждат разнообразни теми, а за Денят на Европа, темата е „Моята родина и света“. Изключително важно е докато се учи език да се онагледяват ситуации, в които със сигурност ще е нужна употребата на определена лексикална или граматична част. Затова и при този урок повдигнаха дискусия на тема „България, Европа и Света“. Разиграха дигиталната част на урока като викторина, а в допълнение всеки дал правилен отговор трябваше да се обоснове защо отговора е верен. Да се учи понякога е много забавно. Света е голям и езиците в него са много, затова и в часовете по чужд език трябва да се разглеждат връзките между новите знания и ежедневните ситуации.  

В Седмицата на Европа, темата „Европа на белия лист”, беше както тема в часовете по изобразително изкуство при г-жа Десислава Димова, така и Община Бургас, Центъра за подкрепа на личностното развитие и Областният информационен център проведоха ПЛЕНЕР ПО ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО за ученици от 7- 12 клас на тема „Европа на белия лист” на 9 май в КЦ „Морско казино“. 

Тази година участие в него взеха и ученици АЕГ „Гео Милев” – Алекса Георгиева и Янис Христов от 11а клас и бяха наградени с грамота и подаръци. Творбите на нашите млади таланти можете да видите тук и остават в архива на Центъра за подкрепа на личностното развитие.