Let’s Draw in English

По една стара традиция учениците от АЕГ „Гео Милев“ завършват своя първи гимназиален клас със събитие, на което показват какви знания и умения са придобили през учебната година. Учениците от VIII в клас, с учител по английски език и класен ръководител Елена Дулкарова, посветиха своето събитие на изобразителното изкуство.

В Конферентна зала „Акад. Константин Петканов“ на Регионална библиотека „Пейо Яворов“ бяха поканени и присъстваха родителите на децата и гости, сред които Петя Петрова – Началник на РУО Бургас, Ваня Которова – зам. директор на Българското училище в Будапеща, Унгария, Красимира Митева – зам. директор на АЕГ „Гео Милев“, Даниела Денева, Елена Каръмчева, Милена Андонова– настоящи и бивши учители.

„Хайде да рисуваме на английски“ беше мотото на нестандартния открит урок. Възпитаниците на АЕГ „Гео Милев“ представиха на английски език информация за избрани от тях три стила в изобразителното изкуство: поп арт, абстракционизъм и сюрреализъм. Паралелката е с профилиращ предмет изобразително изкуство и най-талантливите показаха свои рисунки в същите три стила. Разбира се, имаше и жури от критици, което направи много добър анализ на представените работи и отличи най-добрите с грамоти.

Всеки ученик имаше специална роля в събитието. Децата със сигурност зарадваха със знанията и уменията си своята учителка и всички присъстващи. Те не само говорят езика на Шекспир, но и прекрасно рисуват и притежават завидни артистични умения.

Благодарим на домакините от Регионална библиотека, които винаги ни посрещат с усмивка и специално внимание!

А ето го и разказа от мястото на събитието на Диляна Калинова Денчева, ученичка от VIII в клас.

„Г-жа Дулкарова откри събитието с кратко разяснение за присъстващите какво ще видят в подготвения от класа пърформанс. Публиката беше изключително развълнувана и очакваше с нетърпение да види прекрасните творби на моите съученици.

Първи бяха тези, които рисуваха в стил поп арт – малко притеснени, но уверени, смело вървяха по дефилето и разказваха за своите творби. След тях се представиха творците в стил абстракционизъм и сюрреализъм. Публиката беше изключително впечатлена и окуражаваше всяко представяне на моите съученици с аплодисменти. Атмосферата в залата трептеше от положителни вибрации.

В края на събитието журито избра и присъди грамоти на тримата победители в различните стилове. Мария, Виктор и Веселин се почувстваха радостни и горди от победата, публиката – запленена от този своеобразен урок, обединяващ език и изкуство, а всички ние, учениците от VIII в клас и нашата учителка – доволни и горди, че се справихме с това предизвикателство.

С този урок ние, учениците от VIII в клас, получихме възможността за публична изява на своите езикови и артистични умения и се надяваме в бъдеще и други класове да имат този шанс.“