Ученици, учители и родители творят Добро в АЕГ „ Гео Милев “

В навечерието на Коледа стават чудеса, но понякога е нужно да помогнем, за да може Доброто да възтържествува!

Учениците от АЕГ “Гео Милев” – гр. Бургас показаха на всички какво означава съпричастност. С безусловната подкрепата на своите родители и учители те организираха „Коледна добротворница “ за съученичката си Мария Янева – осмокласничка, страдаща от онкологично заболяване.

Гимназистите вложиха много старание както в изработването на различни изделия, така и в организацията на самото събитие. „Добротворците“ бяха сътворили празнични украшения, коледни картички и сувенири за дома. Освен това, те поглезиха сетивата на малки и големи с безброй домашно приготвени сладки и солени изкушения.

С огромното съдействие на ръководството, членовете на  Ученическия съвет и учителите коледната магия завладя сърцата на възпитаниците на елитното училище. Творенето на добрини се оказа най-ценният урок, който младите хора  научиха сами, а вярата, че всеки човек има силата да направи този свят по-красив и смислен, ще продължава да ги окрилява.

От кампанията бяха събрани общо 6000 лв., които днес, 22.12., г-жа Жаклин Нейчева – директор на АЕГ “Гео Милев”, предаде на майката на Мария. Искрено се надяваме, че дарените средства ще помогнат за успешното лечение на девойката,   ще дадат надежда на нейното семейство и ще изпълнят дома им с мир и топлина!

Целият екип на АЕГ „Гео Милев“ пожелава светли празници, изпълнени с уют, радост и споделеност!

Весела Коледа!